Κάτω τα χέρια από τις αναρρωτικές άδειες και τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών

Ανακοινώσεις

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

&

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

- ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ (!) ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ... ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΗΜΕΡΩΝ (!).

-ΚΑΜΙΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΩΝ (Α’-Β’-Γ’) ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ (!).

- ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΑΠΟΛΥΣΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.

NA ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑΛ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Συνάδελφοι, η αντιλαϊκή τρικομματική κυβέρνηση της ολιγαρχίας εντείνει την επίθεσή της στις θεμελιώδεις εργασιακές-δημοκρατικές και οικονομικές κατακτήσεις μας, σε συνθήκες εντυπωσιοθηρίας για το «κυνήγι» των δήθεν επίορκων πολιτικών και εκπροσώπων της πιο ληστρικής αντιλαϊκής πολιτικής που γνώρισε ο τόπος μεταπολεμικά. Σε αυτές τις συνθήκες,η στυγνότητα της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής καθρεπτίζεται στη βαρβαρότητα των μέτρων, που αποτυπώνουν οι ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ, που -με τη μορφή της καταιγίδας- έρχονται να πλήξουν θεμελιώδη δικαιώματα.

Έτσι, στο πλαίσιο του σφαγιασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, ΑΙΡΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, αφού, βάσει της εγκυκλίου, ο εργοδότης (δηλαδή ο διευθυντής μέσης εκπαίδευσης) μπορεί να κρίνει ότι η περαιτέρω από μισό μήνα απουσία του αναπληρωτή συναδέλφου, λόγω ασθενείας «δικαιολογεί καταγγελία της σύμβασης», επισημαίνοντας ότι η «κρίση του εργοδότη πρέπει να είναι αιτιολογημένη» (!).

Η εγκύκλιος, δηλαδή, στη βάση του μεσαιωνικού δικαίου, ορίζει ότι το διευθυντή μέσης εκπαίδευσης ως «manager», με δική του ευθύνη, θα αποφασίζει με ποιο τρόπο θα «απολύει» τους ασθενούντες συναδέλφους, αρκεί να είναι ασκημένος στην επιτήδεια επιχειρηματολογία (!). Πρόκειται για πρωτόγνωρης βαναυσότητας μέτρο, που προσβάλλει όχι μόνο κάθε έννοια δικαιώματος, αλλά και τυπικής νομιμότητας, αφού ο διευθυντής σε ρόλο... αφέντη κατά το δοκούν θα αναγνωρίζει ακόμη και το δικαίωμα της...ασθένειας (!).

Στην ίδια βάση, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ (Α-Β-Γ) ΣΤΟ ΝΟΜΟ, αφού, βάσει άλλης εγκυκλίου η μετάθεση γίνεται στην ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ (!), ώστε ο μετατιθέμενος συνάδελφος να μπορεί να ...μετακινηθεί ως ελαστικοποιημένος σε οποιοδήποτε σχολείο της επαρχίας και της πόλης για τη συμπλήρωση του ωραρίου της ευέλικτης απασχόλησης. Είναι προφανές ότι αυτή η αντιδραστική απόφαση του Υπουργείου της εμπορευματοποίησης της γνώσης ...στρώνει το δρόμο για την ΠΛΗΡΗ ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ», της οποίας το προεδρικό διάταγμα ετοιμάζεται από την κυβέρνηση, που δίδει παραστάσεις «τιμωρίας» της κλοπής του δημόσιου χρήματος στη βουλή, την ίδια στιγμή που ληστεύει το λαϊκό εισόδημα και ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο στα αρπακτικά, ντόπια και ξένα.

Στα πλαίσια αυτά, τα σχολεία υπολειτουργούν στο μέσο της σχολικής χρονιάς, ώστε τα ακόμη και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να μένουν ακάλυπτα, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ (!). Έτσι, το ΕΠΑΛ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, τρεις μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις δεν καλύπτει βασικούς τομείς (π.χ. ιατρικός), στερώντας και τα στοιχειώδη από τους εξεταζόμενους μαθητές, ενώ άλλα μαθήματα γενικής παιδείας δε διδάσκονται στο εν λόγω σχολείο καθόλου, με αποτέλεσμα οι γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί να διαμαρτύρονται με το έσχατο μέσο της κατάληψης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ-ΟΧΙ στις ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

- ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ

- ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

- ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

- ΚΑΜΙΑ» ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΑΠΟΛΥΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

- ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΛΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (24/1) ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

- ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟYΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.

Tags: Κρήτηασθένειααναρρωτικές άδειες
Keywords
Τυχαία Θέματα