Καταγγελία των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και Λυκείου Σκιάθου

Ανακοινώσεις

Καταγγελία των εκπαιδευτικών του

Γυμνασίου και Λυκείου Σκιάθου

προς την Διορθωτική Υπ. Απόφαση περί της «Αυτοδίκαιης ένταξης των εκπαιδευτικών Δ.Ε. Ν. Μαγνησίας στις νέες περιοχές μετάθεσης».

Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και Λυκείου Σκιάθου οι οποίοι είτε οργανικά, είτε προσωρινά τοποθετημένοι, υπηρετούν στα παραπάνω σχολεία εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μας στη Διορθωτική Υπουργική Απόφαση με αριθμ. πρωτ. 4728/Δ2/14.01.2013 (ΑΔΑ: ΒΕΦΧ9-ΦΟΣ) Υ.Α. «Αυτοδίκαιη ένταξη των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις νέες περιοχές μετάθεσης (παρ. Γ4) με την οποία: «Οι εκπαιδευτικοί που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας και έχουν προσωρινή τοποθέτηση σε σχολεία της τέως κοινότητας Τρικερίου, εντάσσονται είτε στην περιοχή Α’ Μαγνησίας είτε στην περιοχή Β’ Μαγνησίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μετά από επιλογή τους, λόγω της ιδιαιτερότητας των συγκεκριμένων σχολείων». Θεωρούμε ότι η παραπάνω απόφαση είναι άδικη, ανήθικη ακόμα και παράνομη για τους εξής λόγους:

1. Προκύπτει άνιση μεταχείριση των εκπαιδευτικών διότι το Γυμν. Τρικερίου μέχρι πρότινος ανήκε στην περιοχή της Δ’ Μαγνησίας, το οποίο τώρα μετακινείται στην περιοχή της Α’ Μαγνησίας με αποτέλεσμα, εκπαιδευτικοί με λιγότερα μόρια να μετακινούνται στην Α’ Μαγνησίας χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες των μεταθέσεων, ενώ εκπαιδευτικοί με περισσότερα μόρια να παραμένουν στη Β’ Μαγνησίας.

2. Η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Τρικερίου όσων παραμένουν στην διάθεση της Δ’ Μαγνησίας, δεν γίνεται με κριτήριο τα μόρια. Έγιναν πολλές παράλογες και άδικες τοποθετήσεις, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τις ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου, παραβλέποντας έτσι τις ανάγκες των υπολοίπων σχολείων της περιοχής.

3. Με ποιο σκεπτικό οι πολυάριθμοι εκπαιδευτικοί πέραν των ανηκόντων οργανικά, που έχουν προσωρινή τοποθέτηση στο συγκεκριμένο σχολείο, εντάσσονται στην Α’ Μαγνησίας; (Ποιος άραγε θα επιλέξει να παραμείνει στη Β’ Μαγνησίας;)

Τη στιγμή που στα νησιωτικά σχολεία της Β’ Μαγνησίας εξακολουθούμε να έχουμε ανάγκες εκπαιδευτικού προσωπικού και υλοποιούνται υποχρεωτικές υπερωρίες, το Υπουργείο αποφάσισε την «ιδιαίτερη» μετακίνηση αυτών.

4. Η αλόγιστη και μεθοδευμένη τοποθέτηση των συναδέλφων εκπαιδευτικών στο «ιδιαίτερο» αυτό σχολείο και με την εφαρμογή της Διορθωτικής Υ.Α. έρχεται σε αντίθεση με την αδιάβλητη μέχρι τώρα διαδικασία των μεταθέσεων και εγκλωβίζει τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα νησιά και τελικά αδειάζει τα σχολεία των Β. Σποράδων.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την άμεση ανάκληση της Διορθωτικής Υπουργικής Απόφασης.

Οι καθηγητές του Γυμνασίου και Λυκείου Σκιάθου.

Tags: Σκιάθος
Keywords
Τυχαία Θέματα