ΕΣΠΑ: Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Οι πράξεις αφορούν στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Στο κόστος των συγκεκριμένων πράξεων δεν περιλαμβάνεται το κόστος δημιουργίας της θέσης απασχόλησης.

Οι υλοποιούμενες πράξεις έχουν ως πεδίο αναφοράς τις τοπικές αγορές εργασίας και επικεντρώνονται στην υποστήριξη των

ωφελουμένων αλλά και των επιχειρήσεων μιας οριοθετημένης περιοχής, για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας. Έμφαση θα δοθεί τόσο στην εξυπηρέτηση των αναγκών της υπάρχουσας τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, όσο και στη διεύρυνση αυτής μέσω της υποστήριξης και ενίσχυσης νέων επιχειρηματιών και της ανάδειξης νέων βιώσιμων πεδίων επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Επιχειρησιακό πρόγραμμα

ΕΠ \"Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού\"

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Τομείς ενδιαφέροντοςΕκπαίδευση – Κατάρτιση, Απασχόληση – ΕργασίαΚατηγορία δικαιούχων

Υπουργεία – ΝΠΔΔ

Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α\' και Β\' βαθμού)

Συλλογικοί Φορείς

Άλλα νομικά πρόσωπα

Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ)

Σε ποιους απευθύνεται

Δυνητικοί δικαιούχοι των πράξεων ΤοπΣΑ είναι οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις (Α.Σ.), όπως αυτές ορίζονται, οργανώνονται και λειτουργούν βάσει του άρθρου 18 του Ν.4019/2011.

Εταίροι των Αναπτυξιακών Συμπράξεων μπορεί να είναι:

α) τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, β) οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού και οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, γ) οι δημόσιοι οργανισμοί και επιχειρήσεις, δ) οι αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρείες του άρθρου 194 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 252 παρ.3 εδ. β του Ν. 3463/2006, ε) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου κερδοσκοπικού ή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και στ) οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων. Οι υπό στοιχεία α), β) και γ) φορείς δεν δύναται να ορισθούν συντονιστές εταίροι των Συμπράξεων.

Οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις δεν μπορούν να αποτελούνται από λιγότερους των τριών Εταίρων, επί ποινή απαραδέκτου, άλλως δεν μπορούν να καταστούν Δικαιούχοι.

Όροι και προϋποθέσειςΟ υποψήφιος δικαιούχος υποβάλει: (i) Σχέδιο Δράσης, με τους συνημμένους σε αυτό πίνακες:Συνοπτικός ...

Ο υποψήφιος δικαιούχος υποβάλει:

(i) Σχέδιο Δράσης, με τους συνημμένους σε αυτό πίνακες:

Συνοπτικός Π/Υ Προτεινόμενης Πράξης, βάσει του Παραρτήματος ΙΙ (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή) Χρονοδιάγραμμα ανά δράση Σύνθεση Αναπτυξιακής Σύμπραξης Στοιχεία επιστημονικού προσωπικού ανά εταίρο

(ii) Αίτηση Χρηματοδότησης, υπόδειγμα της οποίας επισυνάπτεται στην παρούσα πρόσκληση. (iii) Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης, και υποέργου υπόδειγμα του οποίου επισυνάπτεται στην παρούσα πρόσκληση.

Τι χρηματοδοτείται

Επιλέξιμες είναι οι δράσεις που είναι επιλ

Keywords
Τυχαία Θέματα