Ενωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων: Ανακοινώθηκε επίσημα η σύσταση κλάδου ΠΕ08 στην ΠΕ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Παπαναστασίου 49 104 45 ΑΘΗΝΑ Τηλ. Φαξ.: 210-8321783
e-mail: [email protected] http:// www.art-teachers.com


ΑΘΗΝΑ

14-5-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώθηκε επίσημα η σύσταση κλάδου ΠΕ08 στην Α΄/θμια Εκπαίδευση.


Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 ανακοινώθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η σύσταση κλάδου ΠΕ08 στην Α΄/θμια Εκπαίδευση (ΦΕΚ 1493 / 4-5-2012 http://db.tt/PTIrVeR4).

Για τον κλάδο μας όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει αποφασίστηκε η σύσταση 100 θέσεων, οι οποίες θα καλυφθούν αποκλειστικά με μετατάξεις μονίμων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ύστερα από αίτησή τους, με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια.
Οι μετατάξεις αυτές των 100 μονίμων εκπαιδευτικών ΠΕ08 είναι αναγκαίο να γίνουν αξιοκρατικά, με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια.

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, βρίσκεται σε συνεργασία με τις ειδικότητες που εμπλέκονται σε αυτές τις μετατάξεις και την ΟΛΜΕ, προκειμένου να διευκρινίσει ασάφειες στην εγκύκλιο και να διαπραγματευθεί με μεγαλύτερη δύναμη τα κριτήρια αυτών των μετατάξεων.
Η πρότασή μας στο Υπ. Παιδείας θα είναι:
α) Οι μετατάξεις να έχουν ως άξονα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια με βάση τα μόρια μετάθεσης.
β) Να μπορούν να γίνουν μετακινήσεις από και προς οποιαδήποτε περιοχή χωρίς περιορισμό.
Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να ανακοινωθούν εκ των προτέρων (ταυτόχρονα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετάταξη) τα κριτήρια μετάταξης και οι θέσεις ανά περιοχή (πχ Α Αθήνας 5 θέσεις, Δ Αρκαδίας 2 θέσεις κλπ).

Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο μέχρι σήμερα στην Α΄/θμια δεν είναι το ίδιο με αυτό της Β΄/θμιας,
(ο πρωτοδιόριστος στη Β΄/θμια έχει 21 ώρες, στην Α΄/θμια 24 ώρες).

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι καταργούνται οι θέσεις στην Δευτεροβάθμια - ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ!!!- ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗ Β/ΘΜΙΑ.

Όπως όμως όλοι καταλαβαίνουμε η οργανική που θα αφήσει κάποιος πίσω του, θα συνεχίσει να υπάρχει (αν υπάρχει γιατί μπορεί να ήταν υπεράριθμος, στη διάθεση ΠΥΣΔΕ ή πλέον να μην υπάρχουν τουλάχιστον 11 ώρες στο σχολείο από το οποίο θα αποχωρήσει).

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η καλλιτεχνική διδασκαλία στην Α΄/θμια και η παρουσία μας εκεί κατά κοινή ομολογία είναι απαραίτητη.
Ελπίζουμε να αναγνωριστεί η αναγκαιότητα της καλλιτεχνικής διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στο Γενικό Λύκειο και την Τεχνική Εκπαίδευση όπου εκεί δρομολογείται η εξαφάνισή της.


Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα