Σύλλογος ΠΕ Πειραιά "Η Πρόοδος": Συνάντηση Συλλόγων ΠΕ για τη συνδικαλιστική συνδρομή

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ \"Η ΠΡΟΟΔΟΣ” Πειραιάς 10-5-2012
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ & ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ Τ. Κ. 185 45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Αριθ. Πρωτ.: 97
ΤΗΛ.: 210 4613836 – FAX.: 210 4206111
ΚΙΝ.: 6972210342 - 6944 605921
ΗΛΕΚ/ΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: www.e-proodos.gr
E-mail:
[email protected]

Συνάδελφοι,
Είναι αυτονόητο ότι οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δεν μπορούν να οδηγήσουν το συνδικάτο στην αναστολή της δράσης του και των αγώνων του.
Για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το αντεργατικό μέτωπο χρειάζονται (μεταξύ άλλων) συνδικάτα που να χαίρουν την εκτίμηση πρώτα απ’ όλα των ίδιων των εργαζόμενων. Απαραίτητη (αν και όχι ικανή) προϋπόθεση γι’ αυτό είναι τα συνδικάτα να ακούν προσεκτικά και να λαμβάνουν υπόψη τους τη φωνή των μελών τους.
Στο Σύλλογο μας εκτιμήσαμε ότι ένα από τα θέματα που (όχι άδικα) συζητούν οι συνάδελφοι μας στα σχολεία είναι και αυτό της συνδικαλιστικής συνδρομής. Οι τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις τοποθετήθηκαν στο ζήτημα και ανέθεσαν στο Δ.Σ. να πάρει πρωτοβουλία συνεννόησης και συντονισμού με τους άλλους συλλόγους.
Σας επισυνάπτουμε την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης και σας καλούμε στα γραφεία της ΔΟΕ την Παρασκευή 18 Μαΐου, 19:30, για να συντονίσουμε το βηματισμό μας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΠΡΟΟΔΟΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
1. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε τα σωματεία. Ο καθένας μόνος του είναι παντελώς αδύναμος απέναντι στους κινδύνους που μας απειλούν.

2. Τα σωματεία πρέπει να είναι οικονομικά αυτοδύναμα. Να στηρίζονται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών. Διαφορετικά γίνονται εύκολοι στόχοι για τους αντιπάλους τους. Η χρηματοδότηση τους από το κράτος ή από τα ευρωπαϊκά προγράμματα τα εκθέτει στην κοινή γνώμη.

3. Οι υλικοί όροι ύπαρξης των σωματείων (συνέδρια, ταξίδια συνδικαλιστών κλπ.) δεν μπορεί να είναι πολυτελέστεροι της καθημερινής ζωής των μελών τους. Όσο αυτό θα συμβαίνει τόσο πιο δύσκολα θα ταυτίζονται τα μέλη με το σωματείο, πράγμα που σημαίνει ότι το σωματείο θα αποδυναμώνεται και άρα θα υπερασπίζεται λιγότερο αποτελεσματικά τα μέλη του. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα:

• να καταργηθεί το επιμίσθιο των μελών του Δ.Σ. της ΔΟΕ και των αιρετών του ΚΥΣΠΕ ( που σήμερα είναι μεγαλύτερο από το δεκαπενθήμερο των νέων συναδέλφων),
• η αποζημίωση του μέλους του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τις περιοδείες, τα ενοίκια, τα οδοιπορικά, να γίνεται με αποδείξεις και παραστατικά,
• να σταμ

Keywords
Τυχαία Θέματα