ΕΛΜΕ Θήρας: Σχετικά με την επικείμενη επιλογή σχολικών μονάδων

Η επιλογή διευθυντών/ντριών από τους Συλλόγους διδασκόντων που ξεκίνησε το 2015 αποτέλεσε μια δημοκρατική τομή στη διοίκηση των σχολείων. Μετά από δεκαετίες πελατειακών σχέσεων δόθηκε η δυνατότητα –έστω και μερικώς -ο Σύλλογος Διδασκόντων να έχει λόγο στην επιλογή του διευθυντή/ντρια του.

Άραγε πιστεύει κανείς ότι το προηγούμενο σύστημα με μόνο τα τυπικά προσόντα και μια τυπική συνέντευξη ήταν το καταλληλότερο για την επιλογή διευθυντών ;

Πιστεύει κανείς ότι ο σύλλογος διδασκόντων δε γνωρίζει καλύτερα από

τον καθένα τα προτερήματα, τις δεξιότητες και ικανότητες των υποψηφίων διευθυντών ;

Άποψή μας είναι ότι η διοίκηση των εκπαιδευτικών μονάδων δεν έχει σχέση με την επιλογή ενός διοικητικού μάνατζερ αλλά πρέπει να είναι συλλογική υπόθεση και έκφραση του συλλόγου διδασκόντων αποτελώντας βασικό κύτταρο δημοκρατίας σε κάθε σχολείο.

Επιμένουμε και ζητούμε τη διεύρυνση και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του συλλόγου διδασκόντων στοχεύοντας έμπρακτα στον εκδημοκρατισμό των σχολικών μονάδων

Επιμένουμε και ζητούμε ως εκπαιδευτικό κίνημα να κατοχυρωθεί νομικά το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να έχουν γνώμη στην επιλογή διευθυντή/ντρια των σχολικών μονάδων.

Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος μιας μεγάλης δημοκρατικής αλλαγής ενάντια σε κάθε συντηρητικό στοιχείο στο δημόσιο σχολείο.

ΕΛΜΕ Θήραςεπιλογή διευθυντώνσύλλογος διδασκόντων
Keywords
Τυχαία Θέματα