Εκτός νόμου νεοναζιστική ομάδα στη Γερμανία λόγω απειλών κατά πολιτικού

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Οι γερμανικές Αρχές έθεσαν εκτός νόμου νεοναζιστική ομάδα, την Besseres Hannover, επειδή έστειλε απειλητικό μήνυμα σε υπουργό της περιφερειακής κυβέρνησης του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, η οποία είναι τουρκικής καταγωγής.



Η ομάδα, το όνομα της οποίας σημαίνει «ένα καλύτερο Ανόβερο», δημιουργήθηκε το 2008 και έχει περίπου 40 μέλη.
Στη δράση της περιλαμβάνεται η διανομή περιοδικών ρατσιστικού περιεχομένου στα σχολεία της πόλης, ενώ υποκινούσε μέσω Διαδικτύου σε βία εναντίον των μεταναστών.
Η Κάτω Σαξονία έθεσε την Τρίτη εκτός νόμου την οργάνωση χαρακτηρίζοντάς την στασιαστική και μέσο διάδοσης της ναζιστικής προπαγάνδας.
Αφορμή ήταν ένα απειλητικό βίντεο που έλαβε η υπουργός Κοινωνικών Θεμάτων του κρατιδίου, Αϊγκούλ Οζκάν, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα τουρκικής καταγωγής που εκλέχθηκε σε γερμανικό περιφερειακό κοινοβούλιο.
Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ούβε Σούνεμαν δήλωσε ακόμη ότι στις εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία στα σπίτια 20 μελών της ομάδας οι Αρχές κατέσχεσαν όπλα και αφίσες.
in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα