Εκτός λειτουργίας 13 παραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ

Tweet

Πρόγραμμα με τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, αναμένεται να εκδόσει η ΔΕΔΔΗΕ, εντός της Πέμπτης, λόγω των 48ωρων επαναληπτικών απεργιών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. Ηδη, λόγω των κινητοποιήσεων, περί τις 13 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ

έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Παράλληλα, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας με ανακοίνωσή του δίνει οδηγίες προς τους καταναλωτές εν όψει των πιθανών διακοπών.

Τονίζει, δε, ότι αν είναι αναγκαίες οι διακοπές ρεύματος, αυτές θα επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο, δηλαδή θα είναι κυλιόμενες ανά περιοχή, συμβουλεύει να αποφεύγονται τα ασανσέρ και απευθύνει έκκληση για περιορισμό της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών κυρίως κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00. Το πρόγραμμα των περικοπών θα ανακοινώνεται τακτικά.

Ειδικότερα, προειδοποιώντας για την πιθανότητα προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος από την Πέμπτη, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), αναφέρει ότι διακοπές θα πραγματοποιηθούν εφόσον είναι αναγκαίες και η διάρκειά τους θα καθορισθεί, για την ηπειρωτική χώρα, από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), με τέτοιο τρόπο ώστε, να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.

Συλλαλητήριο στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη προγραμματίζει για τις 7 το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενάντια στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Κατόπιν, θα γίνει πορεία προς το Σύνταγμα, η οποία θα καταλήξει στο υπουργείο Οικονομικών. Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχει απευθύνει και η ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έχουν ξεκινήσει απεργίες σε όλες τις μονάδες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 2.700 μεγαβάτ.

Tags: ΔΕΗαπεργία ΔΕΗ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα