Διαδήλωση στην πλατεία Νέας Φιλαδέλφειας για την ΑΕΚ

Tweet Διαδήλωση στην πλατεία Νέας ΦιλαδέλφειαςΦορείς και οργανώσεις αψηφούν τις απειλές και τους τραμπουκισμούς των οπαδών της ΑΕΚ και συγκεντρώνονται σήμερα (Πέμπτη, 19:00) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συνάντηση δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας - υπουργού Δημόσιας Τάξης για την προστασία
των πολιτών.

Με μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας απαντούν σήμερα το απόγευμα στις 7.00 κάτοικοι, συλλογικότητες, σωματεία, φορείς της ευρύτερης περιοχής στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησαν να επιβάλουν σκληροπυρηνικοί οπαδοί της ΑΕΚ, εμποδίζοντας με αιματηρές επιθέσεις και προπηλακισμούς κάθε διάλογο για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, τους όρους και τις επιπτώσεις του σχεδιαζόμενου γηπέδου της ΑΕΚ.

Στη συγκέντρωση καλούν, μεταξύ άλλω,ν το Συντονιστικό Κατοίκων N. Φιλαδέλφειας–Ν. Χαλκηδόνας, άτομα και συλλογικότητες του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας–Ν. Χαλκηδόνας, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «Στρούγκα», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης», η Γ' ΕΛΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα «Λαμπηδόνα», η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία «Εκτός Σχεδίου», το Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας–Πειραιά, η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Την ίδια στιγμή, εμφανιζόμενοι ως οπαδοί της ΑΕΚ εξαπολύουν στο Διαδίκτυο ύβρεις, ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια και απειλές για «εχθρούς της ΑΕΚ» και για τη σημερινή διαδήλωση, ενώ στο indymedia αναρτήθηκε φωτογραφία από κείμενο ανάλογου περιεχομένου που καταλήγει: «Η γενιά των κίτρινων μαχητών επιστρέφει».

Συνάντηση Βασιλόπουλου-Κικίλια

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας–Ν. Χαλκηδόνας έστειλε χτες (Τετάρτη) επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο διαβημάτων που ετοιμάζει το επόμενο διάστημα μαζί με τη δικηγόρο του Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώπιον αρμόδιων φορέων και της Δικαιοσύνης. Σήμερα το πρωί στις 9 έχει προγραμματιστεί συνάντηση των δύο ανδρών προκειμένου να συζητηθεί η ευθύνη της προστασίας των πολιτών, του δήμου και των θεσμών από τις τραμπούκικες επιθέσεις που επιχειρούν να επιβάλουν τον νόμο της σιωπής στην περιοχή.

Δ.Αγγ.
efsyn.gr

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Tags: ΑΕΚΝέα Φιλαδέλφεια Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα