Έκθεση εικαστικών δημιουργών στο Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες

Tweet

Το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο ΣΩΤΗΡ» διοργανώνει έκθεση εικαστικών δημιουργιών με τίτλο «Μια διαφορετική εικαστική παρέμβαση» στις 31.05.2014 - 8.06.2014 στην Θεσσαλονίκη.

Η πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση

απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τμήματα ένταξης, ειδικά δημοτικά, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, ΟΑΕΔ…) , γονεϊκούς φορείς, δομές κοινωνικής φροντίδας Α.με.Α, Κέντρα Διημέρευσης, ΚΔΑΠ-μΕΑ, Κέντρα Αποκατάστασης, μεμονωμένους καλλιτέχνες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες καθώς και σε φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ειδικής αγωγής.

Δεκτές είναι όλες οι μορφές Τέχνης-εικαστικής έκφρασης (Ζωγραφική, Γλυπτική, Χαρακτική, Video Art, Φωτογραφία , Εικονογράφηση, Σκίτσο κ.τ.λ).

Το θέμα είναι ελεύθερο. Δεν υπάρχει περιορισμός στις διαστάσεις των έργων καθώς και στις τεχνικές και στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Πίσω από το κάθε έργο να αναγράφεται το όνομα-επίθετο του καλλιτέχνη, ο τίτλος του έργου καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Ο αριθμός των έργων που θα πρέπει να αποστείλει ο κάθε φορέας είναι 1-2.

Ο χώρος διεξαγωγής της έκθεσης θα εξαρτηθεί από τον αριθμών των έργων που θα έχουν συγκεντρωθεί.

Οι φορείς θα πρέπει να απαντήσουν για την συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι 06.04.2013.

Τα πνευματικά δικαιώματα των έργων έχουν το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο ΣΩΤΗΡ» και οι επιμελητές εικαστικοί Κωνσταντίνα Λαμπρινού και Σωτήριος Αντωνιάδης . Η συμμετοχή στην έκθεση θα πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση των υπευθύνων του κάθε φορέα που θα αποστείλουν έργο, για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων για κάθε είδους προβολή στον τύπο, τηλεόραση, ραδιόφωνο ,ηλεκτρονικά μέσα διαφήμισης .

Τα έργα θα είναι στην διάθεση του κοινού μόνο ως εκθέματα και όχι προς πώληση .

Η αποστολή και παραλαβή των έργων γίνεται μόνο με χρέωση των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλάβουν τα έργα τους εφόσον το επιθυμούν στο τέλος της έκθεσης. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες καλείτε στα εξής τηλέφωνα :

Γραμματεία 2310-820655

Κωνσταντίνα Λαμπρινού 6973 063 647

Σωτήριος Αντωνιάδης 6942 265 944

Σκοπός της έκθεσης είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης ατόμων με ιδιαιτερότητες καθώς και η έκθεση των αξιόλογων εικαστικών έργων τους.

Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας.

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

Μέσω των Πλαστικών Τεχνών(Ζωγραφική, Γλυπτική, Χαρακτική….) καθώς και άλλων μορφών τέχνης τα άτομα με αναπηρίες μεταφράζουν εικαστικά τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους , τα όνειρα και τις βαθύτερες επιθυμίες τους !

Με μια διαφορετική εικαστική προσέγγιση χρησιμοποιώντας την φαντασία, πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και τεχνικές. Δίνουν χρώμα στην καθημερινότητα τους! Ένας διαφορετικός εικαστικός τρόπος σκέψης!

Η καλλιτεχνική εκπαίδευση προσφέρει ένα πολύ κατάλληλο μέσο για τα άτομα που εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα σε μαθησιακό επίπεδο και ειδικότερα δυσκολίες στον γνωστικό, συναισθηματικό, κοινωνικό και ψυχοκινητικό τομέα! Η τέχνη είναι μια μορφή επικοινωνίας που, όπως η γλώσσα, έχει τα δικά της εκφραστικά μέσα, το χρώμα, το σχήμα, τον όγκο, τους ήχους, την κίνηση, έχει τη δική της γραμματική και συντακτικούς κανόνες, τους νόμους της σύνθεσης και της δομής, που μαθαίνουν στο άτομο να «εκφράζεται» σωστά μέσα από την κίνηση και το ρυθμό, ή να διαβάζει σωστά την εικόνα.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, καλλιεργείται η ευαίσθητη ανταπόκριση, η κατανόηση, η κριτική προσέγγιση και η ανάλυση του εικαστικού έργου, αλλά και του φαινομένου της Τέχνης γενικότερα μέσα από την δική τους οπτική γωνία.

Τα άτομα με αναπηρίες, όσο σοβαρές κι αν είναι αυτές, μπορούν να αναπτύσσουν ξεχωριστές δυνατότητες και δεξιότητες, αρκεί να βρεθούν σε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο, αφού τις διερευνήσει και τις φέρει στην επιφάνεια, στη συνέχεια να τις αξιοποιήσει, έτσι ώστε, να καταστεί δυνατή όχι μόνο η ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο αλλά και η συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία, για μια όσο το δυνατόν περισσότερο ισότιμη κοινωνική εξέλιξη.

Λαμπρινού Κωνσταντίνα

Εικαστικός με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «Ο ΣΩΤΗΡ»

Ταχ. Δ/νση: Καρυωτάκη 3

Ταχ. Κωδ: 54645, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες:

κα. Λαμπρινού Κωνσταντίνα

κ. Αντωνιάδης Σωτήριος

Τηλ. Επικ: 2310820655/ 820455

e-mail: [email protected]

web: www.kentroameasotir.gr

Θεσσαλονίκη, 05/04/2014

Tags: Θεσσαλονίκη Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα