Εκπαιδευτικός Ομιλος Ημαθίας: Αυταρχισμός & Υποταγή…ή σύγκρουση και ρήξη με την κυβερνητική πολιτική;

Tweet

“Αυταρχισμός & Υποταγή…ή σύγκρουση και ρήξη με την κυβερνητική πολιτική;»

Επιχείρηση «αυταρχισμός και υποταγή των εκπαιδευτικών»,ΤΩΡΑ!!

Μέσα σε λίγες ημέρες μια νέα προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού 150 χιλιάδων εκπαιδευτικών, με την εγκύκλιο του υπουργείου «παιδείας» που επιχειρεί να υποχρεώσει τους διευθυντές των σχολείων να πετύχουν αυτό που δεν έγινε εθελοντικά

από εκπαιδευτικούς και Συλλόγους διδασκόντων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία!

Η εγκύκλιος επιβάλει στα σχολεία της χώρας την αντιδραστική λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»,με τον εκβιασμό προς τους διευθυντές να παραβλέψουν οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία προβλέπουν οι ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΙ, του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ περί Συλλόγου διδασκόντων Κάνουν θρύψαλα την όποια επίφαση δημοκρατικής λειτουργίας των σχολείων.

Κυβέρνηση, υπουργείο και επιδιώξεις τους, αποκαλύπτονται .Ο «βασιλιάς στέκει γυμνός».Θαυμάστε τον!!

¨ Σκόνη,»πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι» οι διακηρύξεις για προώθηση δήθεν «κουλτούρας αξιολόγησης».ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΨΕΜΑΤΑ!! Το μόνο που ενδιαφέρονται διακαώς να εμπεδώσουν στη συλλογική συνείδηση εκπαιδευτικών και εργαζόμενων συνολικά κουλτούρα ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ και ΥΠΟΤΑΓΗΣ!!

¨ Μύθος πως τους ενδιαφέρει μέσω της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης, να ενισχύσουν το «βαθμό ελευθερίας του εκπαιδευτικού»!!,να εδραιώσουν «πολιτισμό εμπιστοσύνης»!!

¨ Γκεμπελική προπαγάνδα πως οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να αυτοχειριαστούν, ότι συμφωνούν με τις προωθούμενες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές!!

Οι 58.650 υπογραφές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ,ποσοστό 93,5%πανελλαδικά,οι εκατοντάδες αποφάσεις Συλλόγων διδασκόντων, οι δεκάδες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος για την απόκρουση και το μπλοκάρισμα των αισχρών «σεμιναρίων» επιμόρφωσης για τη σφαγή μας, αυτές και πολλές άλλες δράσεις ,πολλές φορές υπό την άμεση ή έμμεση πίεση τμήματος στελεχών εκπαίδευσης-σχολικών συμβούλων ή διευθυντών, αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΦΡΩΝ και ΕΝΤΙΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ !!

¨ Όλα αυτά μάλιστα σε μία περίοδο που οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί της τάξης , εξαθλιώνονται οικονομικά χάνοντας ως και 50% του εισοδήματός τους, σε μία περίοδο που κάποιοι από αυτούς έχουν ΗΔΗ ΑΠΟΛΥΘΕΙ από τις 23 του Μάρτη!!

Όλα αυτά όταν προβλέπεται η διάθεση εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης, όταν οι μελλοντικοί «αξιολογητές» μας προβλέπεται να εισπράττουν παχυλή αμοιβή, χιλιάδων ευρώ, συμμετέχοντας στη μετατροπή της εκπαίδευσης σε εύκολο μέσο πλουτισμού και προώθησης της κάθε φορά κυβερνητικής πολιτικής …ό, τι κι αν αυτή επιδιώκει!!

¨ Είναι δεδομένο πως όποιοι υποταχθούν και συμμορφωθούν σ’ αυτές τις άνωθεν εντολές, σ’ αυτές τις παράνομες υποδείξεις ,όσοι πολύ περισσότερο τις στηρίξουν, συντελούν στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης ,στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των δικών τους και των παιδιών τους στην εγκαθίδρυση εργασιακού ΜΕΣΑΙΩΝΑ και ανελευθερίας στην κοινωνία!! Φτιάχνουν και στηρίζουν μια κοινωνία όπου και τα δικά τους παιδιά θα ζουν και θα εργάζονται σα δούλοι, αν δεν είναι άνεργοι και «περιπλανώμενοι Ιουδαίοι».Ιδιαίτερα τα στελέχη της εκπαίδευσης –Σχολικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές φέρουν μεγάλη ευθύνη,όταν μάλιστα συνάδελφοι διευθυντές ανά τη χώρα έχουν ήδη

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!!

Παρά τις ανεπάρκειες και αδυναμίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος τη δεδομένη στιγμή, στοιχεία που στα μάτια πολλών φαντάζουν ανυπέρβλητα, τονίζουμε τα εξής:

¨ Αποδεικνύεται πως δεν υπάρχουν-ποτέ δεν υπήρξαν –εύκολες λύσεις ή φαεινές ιδέες για να νικήσουμε

¨ Η σύγκρουση που ετοιμάζουν κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΟΟΣΑ & ΔΝΤ είναι αναπόφευκτη και δεν μπορούμε να την αποφύγουμε με νομικίστικά τερτίπια και κόλπα

¨ Η επίθεση που ήδη δεχόμαστε είναι σκληρή και ολομέτωπη

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ και τα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΜΟΡΦΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας

[email protected]

edraekpaideutikwn.blogspot.com

Tags: Εκπαιδευτικός όμιλος Ημαθίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα