Η Σουπερλίγκα στο τερέν των δημοτικών εκλογών

07:21 1/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Θεωρείται πλέον σίγουρη η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τη δημαρχία Πειραιώς. Δεν υπάρχει , άλλωστε πιο ιδανικό πρόσωπο από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για να ενσαρκώσει το μεγαλείο και τη δόξα του μεγάλου Μεσογειακού λιμανιού στα πέρατα της οικουμένης. Πειραιώτης βέρος, μορφωμένος με μεταπτυχιακό, εφοπλιστής τρανός, αλληλέγγυος φιλάνθρωπος, υιός βουλευτή, πολυτροπαιούχος με την ομάδα του, έχει όλα τα προσόντα να εκπροσωπήσει το λαό της περιοχής με αξιώσεις σε διεθνές επίπεδο.

Την υποψηφιότητά

του-σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες – τη στηρίζουν οι εμπορικοί σύλλογοι, οι εφοπλιστικοί κύκλοι, οι εκκλησιαστικοί παράγοντες του Πειραιά και σύσσωμοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Ήδη οι πρώτες δημοσκοπήσεις του χαρίζουν τη νίκη από το πρώτο γύρο. Η δημοτική παράταξή του εικάζεται βασίμως ότι θα ονομασθεί «Πειραιάς Θρυλέων», ονομασία που παραπέμπει συνδυαστικά τον εμβληματικό δαφνοστεφανωμένο έφηβο του συλλόγου και το επιβλητικό γλυπτό μνημείο του λιονταριού ,σύμβολο του Πειραιά που απέδωσε στο λιμάνι κατά το μεσαίωνα την ονομασία Πόρτο Λεόνε.

Όπως, επίσης, ισχυρά πιθανολογείται στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας , ενώ στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης θα συμπεριλαμβάνονται υποσχέσεις που με την οικονομική του επιφάνεια μόνο ο εφοπλιστής μπορεί να υλοποιήσει. Η ανοικοδόμηση του κατεδαφισμένου ρολογιού του Πειραιά , ιδίοις δαπάναις, θα είναι μια από τις προτεραιότητες του νέου δημοτικού άρχοντα με τη συμπαράσταση, ίσως και την εθελοντική εργασία του πύρινου κόσμο του Ολυμπιακού ο οποίος, ως γνωστόν, δε λυγά ποτέ.

Ωστόσο κρίνεται απίθανο η νέα δημοτική αρχή να ενδώσει στις απαιτήσεις του κόσμου του Πειραιά να βαφτεί ερυθρόλευκο το δημοτικό θέατρο και οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να γίνονται στο εστιατόριο «Βάμος» στο γήπεδο Καραΐσκάκη. Όπως επίσης φαίνεται εκ των προτέρων να αντιδρά στη εκφρασμένη θέληση των Πειραιωτών φιλάθλων να μετονομασθεί ο Δημοτικός ραδιοσταθμός Πειραιά σε «Γαύρος Μαρινάτος». Πεποίθηση της νέας παράταξης είναι να αγκαλιάσει όλους τους Πειραιώτες ανεξαρτήτως τοποθέτησης . Είτε πρόσκεινται στον Ατρόμητο Καμινίων , την Δόξα και την Άρτεμη Δραπετσώνας είτε στον Αργοναύτη , τον Α.Ο. Μάνης και τον Α.Ο. Προφήτη Ηλία, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να πλαισιώσουν το συνδυασμό.

Βεβαίως με έναυσμα τη αναμενόμενη κάθοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Πειραιά και δεδομένης της υποψηφιότητας στο Βόλο του Αχιλλέα Μπέου, πρώην πιτσαδόρου στο Μπρούκλιν και νυν ισχυρού παράγοντα του τοπικού Ολυμπιακού, δημοσιογραφικές πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι και άλλοι επιχειρηματίες -πρόεδροι ποδοσφαιρικών ΠΑΕ ενδιαφέρονται για τον δημαρχιακό θώκο. Στο κάτω κάτω μια ΚΕΔΚΕ που θα έμοιαζε με συνεδρίαση της Σουπερλίγκας θα ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, πιέζεται από συνεργάτες του της “Παναθηναϊκής Συμμαχίας” να αποδεχθεί τη πρόκληση ώστε να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που απορρέουν για το γήπεδο εξ αιτίας της αμφιλεγόμενης τακτικής της παρούσας αρχής στο δήμο Αθηναίων. Μικρές λεπτομέρειες ως προς την ονομασία του ενδεχόμενου δημοτικού συνδυασμού του που είτε θα ονομάζεται «Αθήνα-Λεωφόρος» είτε ή «Αθήνα-Σκάι» δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδια εφόσον αποφασίσει να ενδώσει στο αυτοδιοικητικό αυτό εγχείρημα.

Τα γκάλοπ στις Αθηναϊκές γειτονιές των Αμπελοκήπων, Γούβας, Κολωνού, Νεαπόλεως καθώς και στη Θύρα 13 τον φέρνουν ήδη στη πρώτη θέση ως αδιαφιλονίκητο φαβορί. Εκ των ποιοτικών ωστόσο χαρακτηριστικών των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση προκύπτει η πάνδημη απαίτηση προς τον επιχειρηματία να φτιάξει στο χώρο της παραδοσιακής έδρας της ομάδας γήπεδο, τουλάχιστον, 100χιλιαδων θέσεων με απαλλοτρίωση των Προσφυγικών και παράλληλη βύθιση της Λ. Αλεξάνδρας. Και ακόμα αντικατάσταση τη δημοτικής σημαίας της πρωτεύουσας με το τριφύλλι μετονομασία του δημοτικού Ρ/Σ 984 σε '”Βαζελομάνια 1908”, ενώ στις παρελάσεις και τη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη να παιανίζει το εμβατήριο “σ' έχουνε δοξάσει οι γνωστοί σου άσοι που λεβέντες είναι όλοι με καρδιά...”

Παρόμοιες προτροπές για το δημαρχιακό αξίωμα δέχονται και λοιποί επιχειρηματίες που ηγούνται ποδοσφαιρικών ομάδων. Για την Ξάνθη ενθαρρύνεται ο Χρήστος Πανόπουλος αφού το σύνθημα της ομάδας "Μια πόλη, μια ομάδα" είναι απολύτως ταιριαστό και ως δημοτικό σλόγκαν. Για τη Τρίπολη παρακινούνται εναλλάξ οι Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϊμενάκης ώστε να φυσήξει άνεμος νέας πνοής στη πόλη υπό τους ήχους του ύμνου της ομάδας “ Αστέρα μου, ανάσα μου κι αγέρα μου”. Τέλος στο Αγρίνιο παροτρύνεται για δήμαρχος ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας υπό το σλόγκαν της ομάδας "Γήπεδο γιορτή,ομάδα δυνατή".

Εν τούτοις, εκείνο που παραμένει κρυφό προς ώρας και φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό στο κάστρο του Επταπυργίου, γνωστότερου ως Γεντί Κουλέ, είναι η ειλημμένη απόφαση του προέδρου του ΠΑΟΚ να αναλάβει την ευθύνη της δημοτικής διοίκησης της Θεσσαλονίκης ως ο επόμενος δήμαρχός της. Ο ομογενής Ιβάν Σαββίδης του Ιγνάτιου , σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχει αποδεχθεί ασμένως την πρόταση και συγκροτεί ψηφοδέλτιο υπό το τίτλο «Θεσσαλονίκη Μπιζίμ» κατά το ΠΑΟΚ μπιζίμ και σήμα το δικέφαλο. Αρχική πρόθεσή του ήταν ο τίλος της καινούργιας δημοτικής παράταξης να ήταν «Θεσσαλονίκη, ξέρω΄γω και επειδή εντάξει» όπως τραγουδούσαν κάποτε τα Παόκια, αλλά τον πρόλαβε ο Καλαφάτης με το «Θεσσαλονίκη -Εντάξει».

Σαφώς και στις προθέσεις του επιχειρηματία, εφόσον εκλεγεί, είναι το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει στη ποντιακή διάλεκτο μετά συμβολικού Πυρρίχιου, ενίοτε και «τίκ τρομαχτόν» χορού πάντα στον ιδιόκτητο «Κόκκινο Σπίτι» της πλατείας Αγίας Σοφίας, το οποίο για τις ανάγκες έκφρασης της ταυτότητας της νέας δημοτικής αρχής θα βαφεί ριγέ ασπρόμαυρο. Ο Λευκός Πύργος πάντως θα εξακολουθήσει να διατηρήσει την απόχρωσή του επειδή καλύπτει κατά το ήμισυ τις προτιμήσεις του υποψηφίου δημάρχου. Ως εκ τούτου, στην συμπρωτεύουσα αναπνέουν με ηρεμία υπό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας και πιθανής εκλογής δημάρχου του Λάμπρου Σκόρδα του Άρη, ο οποίος μάλλον θα έβαφε το σύμβολο της πόλης κίτρινο σαν τα γραμματοκιβώτια του ΕΛΤΑ . Καλό μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα