Δήλωση του αιρετού Βασίλη Καραγιάννη προς το ΠΥΣΔΕ Δωδεκανήσου

Tweet

ΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Όπως προκύπτει από την σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Δωδεκανήσου, οι φετινές διαδικασίες τοποθέτησης εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες έχουν ως αποτέλεσμα την αναγκαστική μετακίνηση εκπαιδευτικών από μία περιοχή μετάθεσης σε άλλη.

Όμως η Δωδεκάνησος με τον νησιωτικό χαρακτήρα και τα ιδιαίτερα προβλήματα των πολλών μικρών νησιών, είναι μία γεωγραφική περιοχή που

η μετακίνηση δεν είναι μία απλή υπόθεση. Οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται σήμερα στην κατανομή των εκπαιδευτικών είναι ευθύνη της Διοίκησης και των κυβερνήσεων που ακολουθούσαν πολιτική εξυπηρετήσεων χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες.

Με βάση τις οδηγίες του Υπουργού Παιδείας κατ’ εφαρμογή του νόμου για αναγκαστικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών πρώτα στην Περιφέρεια και κατόπιν στην Επικράτεια,αλλά και την γενικότερη πολιτική απολύσεων της κυβέρνησης, είναι ορατός ο κίνδυνος νέου πογκρόμ κατά των εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό, αφού παρέμεινα στο μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας τοποθετήσεων, αποχωρώ και δεν προσυπογράψω τους πίνακες τοποθετήσεων εκπαιδευτικών. Οι πίνακες αυτοί είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης αύξησης ωραρίου των εκπαιδευτικών, έχουν προκύψει εντελώς ανορθόδοξα, αφού οι τοποθετήσει των συναδέλφων ξεκίνησαν προτού πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και θα αποτελέσουν την βάση για την εφαρμογή ακόμα σκληρότερης πολιτικής κατά των εκπαιδευτικών.

Είναι σαφές πως η όλη διαχείριση έρχεται να εξυπηρετήσει τις μνημονιακές πολιτικές περαιτέρω συρρίκνωσης των δαπανών για την παιδεία και μείωσης του μισθολογικού κόστους των δημοσίων υπαλλήλων. Τα πλεονάσματα σε εκπαιδευτικό προσωπικό που παρουσιάζονται, είναι εντελώς αυθαίρετα και πλασματικά και δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη της πραγματικές ανάγκες του σχολείου.

Τέλος ζητώ από την υπηρεσία να αναρτήσει ΑΜΕΣΑ τους πίνακες με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων δημοσιοποιώντας παράλληλα και την μοριοδότηση του καθενός.

ΡΟΔΟΣ 12-9-2013

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Tags: αιρετόςΒασίλης ΚαραγιάννηςΠΥΣΔΕ Δωδεκανήσου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα