Διαμαρτυρία του συλλόγου καθηγητών του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας

Tweet

« (Επονείδιστα) Σημεία των Καιρών»

Τα δυσάρεστα γεγονότα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν έχουν τέλος. Αφού εν μία νυκτί ενημερώθηκαν ότι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, οι εκπαιδευτικοί του τομέα Υγείας και Πρόνοιας βρέθηκαν αντιμέτωποι και με το αληθινό πρόσωπο της βίας. Κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με εργαζόμενους άλλων κλάδων που επίσης ζουν τη διαθεσιμότητα δέχτηκαν

επίθεση από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τραυματισμούς αλλά και προσαγωγές στη Γ.Α.Δ.Α.

Αδυνατούμε πραγματικά να φανταστούμε πόσο επικίνδυνοι μπορεί να υπήρξαν, ώστε να εκτιμηθεί πως χρειαζόταν σωματική βία, για να σταματήσουν.

Μεταξύ των εκπαιδευτικών υπήρχαν και συνάδελφοι του 2ου ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας, που είχαν φυσικά την ίδια αντιμετώπιση. Ξέρουμε αρκετούς από τους ανθρώπους αυτούς και είμαστε ακόμη σε θέση να θυμηθούμε με πόση αγάπη και ευσυνειδησία ασκούσαν το διδακτικό τους έργο και αγκάλιαζαν τους μαθητές τους με στοργή.

Διαμαρτυρόμαστε ενάντια σε αυτή την απαράδεκτη αντιμετώπιση ανθρώπων που στάθηκαν επί σειρά ετών στις επάλξεις της εκπαίδευσης.

Επιλέγουμε να σταθούμε στο πλευρό τους και εκφράζουμε τη ντροπή μας για όλα τα έκτροπα που λαμβάνουν χώρο στον εκπαιδευτικό χώρο και προσβάλουν τους λειτουργούς του.

Σκηνές απείρου κάλους για τους εκπαιδευτικούς, για τη Δημοκρατία, για την Ελλάδα…

Tags: 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα