Δεν θα περάσει ο φασισμός, Σύλλογος ΠΕ η Αθηνά

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ !

 

 

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και φίλοι γονείς,

 

72 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τα μαύρα χρόνια της φασιστικής απειλής στη χώρα μας. 72 χρόνια από  την εισβολή της φασιστικής Ιταλίας στα ελληνικά εδάφη και της φασιστικής-ναζιστικής κατοχής. Βαρύς και δεν ξεχνιέται ο φόρος αίματος που πλήρωσε ο λαός  στη διάρκεια του αντιφασιστικού πολέμου και

της φασιστικής ναζιστικής κατοχής.

 

Η νίκη ενάντια στον φασισμό στοίχισε στο λαό μας χιλιάδες νεκρούς στα μέτωπα του πολέμου. Εβδομήντα χιλιάδες (70.000) σκοτώθηκαν σε μάχες  από σφαίρες «αδέσποτες» και άλλα στρατιωτικής φύσεως «ατυχήματα» σκοτώθηκαν δώδεκα χιλιάδες εκατόν τρεις (12.103).  

 

Χιλιάδες οι νεκροί στα κολαστήρια των εκτελέσεων και των βασανιστηρίων, στα  ολοκαυτώματα στα μαρτυρικά χωριά και στις πόλεις. Στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής, που κράτησε σαράντα δύο μήνες, πέρασαν από τα γερμανικά εκτελεστικά αποσπάσματα και τουφεκίσθηκαν τριάντα οκτώ χιλιάδες εννιακόσιοι εξήντα Έλληνες (38.960)!. Το Κοντομαρί Χανίων, το μαρτυρικό Δίστομο και τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, το Σκοπευτήριο Καισαριανής και το  Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι, οι τόποι Μαρτυρίου σ’ όλη την Ελλάδα αποτελούν  παρακαταθήκη ενάντια στο φασισμό-ναζισμό. 

 

Χιλιάδες οι νεκροί στους δρόμους των πόλεων από την πείνα, σ' ολόκληρη την Ελλάδα περίπου εξακόσιες χιλιάδες (600.000) νεκροί ιδίως νέοι! Πέθαναν προτού γεννηθούν, κατά τη γέννα ή αμέσως μετά τριακόσιες χιλιάδες (300.000) παιδιά από την ασιτία και τις κακουχίες των μανάδων τους, δηλαδή μία ολόκληρη γενιά. Μόνο τον τρομερό χειμώνα του 1941-1942 15.000 νεκροί εκ των οποίων οι 11.000 από την πείνα.

 

Χιλιάδες οι νεκροί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κρεματόρια όπου θανατώθηκαν με τρόπο οικτρό σαράντα πέντε χιλιάδες Έλληνες στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξήντα χιλιάδες Έλληνες  Εβραίοι  (60.000). Φυλακίστηκαν διακόσιες χιλιάδες, (200.000) εκ των οποίων οι περισσότεροι πέθαναν στην φυλακή ή αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους. Προσβλήθηκαν από βαριές ασθένειες , έμειναν δια βίου ανίκανοι πάνω από ένα εκατομμύριο (1.000.000)!

 

Ο πλούτος της χώρας μας καταληστεύτηκε από τους φασίστες-ναζί κατακτητές και ότι του έδινε ψωμί και ζωή αφανίστηκε. Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής άδειασαν όλες τις αποθήκες και στην τελευταία γωνιά της χώρας. Άρπαξαν όλα τα δημητριακά, καπνό, σταφίδα, μπαμπάκι, λάδι, κάθε λογής τρόφιμα και αγαθά. Κατέστρεψαν, έκαψαν ισοπέδωσαν σπίτια, λιμάνια, δρόμους, γέφυρες, εγκαταστάσεις, βιομηχανία. Κάθε παραγωγική βάση αφανίστηκε.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα