Χίος: Αποχώρησαν και πάλι οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί από το σεμινάριο της σχολικής συμβούλου

Tweet

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου ''ο Αδαμάντιος Κοραής'' :ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/1/2014.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους/σσες δασκάλους , νηπιαγωγούς και συναδέλφους ειδικοτήτων, όλες οι συναδέλφισσες Νηπιαγωγοί-πλην ιδιωτικών για πολύ γνωστούς και κατανοητούς λόγους- αποχώρησαν, από τα σεμινάρια για την αξιολόγηση, που συνεχίζει να διοργανώνει

η σχολική Σύμβουλος κ. Μοσχοβάκη , αντιλαμβανόμενες τις κρίσιμες στιγμές , που απαιτούν συσπειρωμένοι όλοι γύρω από το συνδικάτο , να μην αφήσουμε να περάσουν τα κυβερνητικά μέτρα για την αξιολόγηση, ο φόβος , η χειραγώγηση, οι απολύσεις.

Στις παρεμβάσεις τους ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Αμπαζής, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Μαυρέλος και το μέλος του ΔΣ Μάρκος Σκούφαλος τόνισαν ότι:

« ΔΕΝ συζητάμε την αυτοαξιολόγηση και τις φιλοσοφικές θέσεις ενός εκάστου από εμάς , που είναι θεμιτό και λογικό να έχει. Συζητάμε για ένα διασυνδεδεμένο πλαίσιο νόμων και διαταγμάτων που επιβάλλει την ατομική αξιολόγηση, τις ποσοστώσεις από βαθμό σε βαθμό, την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών και τις απαιτούμενες μετατάξεις , απολύσεις, βαθμολογικές και μισθολογικές καθηλώσεις. Η αυτοαξιολόγηση είναι ο προθάλαμος, η κερκόπορτα για να περάσουν τα υπόλοιπα γι αυτό και το πρώτο αξιολογικό κριτήριο σε Δ/ντες εκπαίδευσης, Σχολικούς συμβούλους, Δ/ντες σχολείων , δασκάλους και νηπιαγωγούς είναι η συμμετοχή και η δράση τους στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης , ΟΧΙ η προσφορά σου στα παιδιά, αλλά στο εργαλείο φόβου, υποταγής και απολύσεων.»

Μετά από γόνιμη συζήτηση οι συναδέλφισσες αποχώρησαν δίνοντας το παράδειγμα που πρέπει όλοι μας να ακολουθήσουμε σφίγγοντας το χέρι των συναδέλφων μας, να μην αφήσουμε να διαβούν οι «Μήδοι»

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Γιώργος Αμπαζής Στέφανος Τσίγγος

Tags: Σύλλογος ΠΕ Χίου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα