Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Καθηγητών Ιωαννίνων: Ανακοίνωση

Ανακοινώσεις

-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

A.E.K.E

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ-ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

- Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις και τα συλλαλητήρια του κλάδου.

- Χαιρετίζουμε τους μαθητές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, γυρνώντας την πλάτη στην υπηρεσία των όψιμων υπερασπιστών “του δικαιώματος στις πανελλαδικές

εξετάσεις”.

- Χαιρετίζουμε τα σωματεία και τα συνδικάτα που στάθηκαν αλληλέγγυα στις κινητοποιήσεις μας.

- Θεωρούμε ότι απέναντι στην πρωτοφανή σε αθλιότητα, βάρβαρη και εγκληματική, αντιδημοκρατική επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης, που λειτουργώντας με όρους “ιδιώνυμου” ποινικοποίησε τους αγώνες μας πριν καν αποφασιστούν, αντέταξαν τη διάθεσή τους να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν το δικαίωμα του ελληνικού λαού για μόρφωση, για δημόσιο σχολείο, για αξιοπρέπεια του κλάδου.

Η παράταξή μας έδωσε όλες τις δυνάμεις της για την μαζικοποίηση και την επιτυχία των Γενικών Συνελεύσεων.

- Θεωρούμε ότι οι εξελίξεις των προηγούμενων ημερών ανέδειξαν το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τη βάση των εργαζομένων.

- Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στο σύνολο των παρατάξεων που εκπροσωπούνται, για την πραξικοπηματική στάση τους.

- Υπάρχουν ευθύνες στον προεδρεύοντα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων που ψήφισε λευκό ενώ είχε διαφορετική εντολή από τη Γενική Συνέλευση.

- Θεωρούμε ότι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ όφειλε από την αρχή να είχε προτείνει στις Γενικές Συνελεύσεις συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της απεργίας εφόσον η επίταξη ήταν αποφασισμένη.

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων όφειλε-εφόσον δεν υπήρχε σχέδιο δράσης- να διακοπεί και η οποιαδήποτε καινούρια πρόταση να κατέβει για ψήφιση στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου.

Η Α.Ρ.Σ.Κ. –όπως και οι άλλες Παρατάξεις της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων– όφειλε να αντιμετωπίσει και να εξετάσει με μεγαλύτερη ψυχραιμία μέτρα στήριξης και διασφάλισης του απεργιακού μας αγώνα.

Αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, πέρα από τους λαϊκισμούς και τις κραυγές στις Συνελεύσεις, καταγγέλουμε την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ) και ιδιαίτερα τους δύο εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Κινήσεων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, ανεπαρκείς να εκφράσουν και να υπερασπίσουν τις αγωνίες και τους αγώνες του κλάδου.

Όταν οι συνδικαλιστές εκφράζουν κομματικές επιλογές και όχι αυτούς που οφείλουν να εκφράζουν, η κατάσταση γίνεται περίπλοκη και τα χαρακτηριστικά που αποκτά αφήνουν υποψίες για διάφορα σενάρια και σκοπιμότητες. Οι εργαζόμενοι δεν είναι «ἀμνοί ἐπί σφαγήν» απέναντι στις ηγεσίες τους. Προστατεύουν την προσωπική του αξιοπρέπεια και το συλλογικό τους είναι.

- Θεωρούμε ότι οι πρακτικές του παλαιοκομματισμού αναχρονιστικού συνδικαλισμού έχουν κλείσει τον κύκλο τους και δε μας αφορούν ως Παράταξη.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά.

Η ολομέτωπη, λυσσαλέα επίθεση της κυβέρνησης απέναντι σε κάθε κατάκτηση, κάθε δικαίωμα των εργαζομένων δεν αφήνει περιθώρια αδράνειας, εσωστρέφειας και εφησυχασμού.

Οι αγώνες συνεχίζονται.

Η Παράταξή μας θα συνεχίσει να στηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων με ταξικό, ενωτικό, αγωνιστικό προσανατολισμό.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στις Γενικές Συνελεύσεις, τις συλλογικότητες και τα σωματεία τους θα είμαστε –όπως πάντα– εκεί.

Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 20 Μαΐου,

7 το απόγευμα στην Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία).

Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 22 Μαΐου

7 το απόγευμα στα Λιθαρίτσια

Tags: Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Καθηγητών Ιωαννίνων
Keywords
Τυχαία Θέματα