Απορίες για τη μισθοδοσία και τις συντάξεις, του Ν.Ι.Οικονόμου

ΕκπαίδευσηΜισθολογικά

ΣΥΝΤΑΞΗ-ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ,

του Ν.Ι. Οικονόμου,

δ/ντή 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Απορία Ι. Γιατί η σύνταξη να υπολογίζεται επί του βασικού μισθού του Οκτωβρίου 2011 αλλά η εξαγορά πλασματικών ετών να υπολογίζεται επί του βασικού του έτους εξαγοράς (σαφώς κατά πολύ αυξημένος); Διαφορά ακόμα και 500-600 € Χ 6,67% = 40 € περίπου.

Στα 6 εξαγοράσιμα χρόνια η επιβάρυνση είναι περίπου 3000 € επιπλέον! Είναι μια κατάφορη αδικία και ή πρέπει να υπολογίζεται η σύνταξη με τον τελευταίο βασικό ή να γίνεται η εξαγορά με τον

βασικό του 10/2011! Οι συνδικαλιστές μας δεν το είδαν άραγε; Έκαναν κάτι;

Απορία ΙΙ. Δεν είμαι οπαδός της «κατσίκας του γείτονα» ούτε του «να καεί και του άλλου το σπίτι». Να μη γίνει «υποβάθμιση» των συναδέλφων των ΤΕΙ. Είναι άδικο αφού στα 22 χρόνια π.χ. ως ΠΕ (Βαθμός: Β 0) θα έχει βασικό 1906 € και ως ΤΕ (Γ 3) 1601€. Διαφορά 305 € το μήνα! Το χειρότερο είναι ότι ως ΠΕ θα είχε εξελιχθεί με τη πάροδο του χρόνου στο βαθμό Β 5 με βασικό 2104 € ενώ ως ΤΕ θα παραμείνει στα 1601 € λόγω βαθμού! Διαφορά: 503 € τον μήνα! Μήπως όμως και οι των ΤΕΙ πρέπει να «παλέψουν» να πάρουμε και μεις των ΑΕΙ, με παιδαγωγική κατάρτιση, κάτι παραπάνω;

Ο δικός μου χρόνος στη ΠΑΤΕΣ ούτε μοριοδοτήθηκε ούτε «πληρώθηκε» ποτέ! Ή και οι συνάδελφοι των πολυτεχνείων και της γεωπονικής με 5 χρόνια σπουδών (ΠΕ 5) και ένα χρόνο παιδαγωγικά, να πάρουν κι αυτοί κάτι περισσότερο!

Όταν απέτυχαν να περάσουν από τη Βουλή «νυχτερινή διάταξη» για να χαρακτηριστούν ως μεταπτυχιακοί οι τελευταίοι, εμείς (ΠΕ 4) και οι των ΤΕΙ τρίβαμε τα χέρια και κλείναμε πονηρά το μάτι! Τώρα τρίβουν αυτοί τα δικά τους χέρια και κλείνουν βέβαια και μάτια και τ αυτιά τους!

Ας ψοφήσουν λοιπόν όλων οι κατσίκες κι ας «καούν» όλων τα σπίτια!

Tags: Ν.Ι.Οικονόμουμισθοδοσίασυντάξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα