Αποφάσεις του ΔΣ του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘ ΗΤΤΗΘΗΚΕ

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΕΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Παρά τις «φιλότιμες

προσπάθειες» του Υ.ΠΑΙ.Θ. (και δυστυχώς και της πλειοψηφίας των στελεχών εκπαίδευσης), τις πιέσεις, τους εκβιασμούς, το κλίμα φόβου, αλλά και προσδοκιών για μισθολογική εξέλιξη, η μέχρι τώρα καταγραφή των στοιχείων συμμετοχής στην απεργία-αποχή δείχνει ότι η αξιολόγηση οριστικά πλέον είναι πολιτικά, ηθικά και παιδαγωγικά ηττημένη στη βάση της ζωντανής εκπαίδευσης!

Με στοιχεία (μέχρι στιγμής) από 50 Συλλόγους Π. Ε. της χώρας (από 140 συνολικά) και ένα δείγμα που ξεπερνά το 1/3 των σχολικών μονάδων φαίνεται ότι:

περισσότερες από τις μισές σχολικές μονάδες (το 58,4% των Δημοτ. Σχολείων και το 48,3% των Νηπιαγωγείων) συμμετέχουν στην απεργία-αποχή και δεν κάνουν αυτοαξιολόγησημόνο το 1/3 των σχολικών μονάδων (το 29,1% των Δ.Σ. και το 43,6% των Ν/γείων) προχωρούν στις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης αρκετοί (1/5) διευθυντές/τριες Δημ. Σχολείων και σχεδόν οι μισές προϊστάμενες Νηπιαγωγείων (το 21,7% για τους Δ/ντές Δ.Σ. και το 47,1% για τις Προϊστάμενες Ν/γείων) δεν κατέθεσαν portfolio.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η αξιολόγηση έχει απονομιμοποιηθεί πλήρως στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, παίρνει ξεκάθαρα τη θέση του εργαλείου για τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών (και δημοσίων υπαλλήλων γενικότερα), την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους, τη μισθολογική τους καθήλωση και τη μεθόδευση χιλιάδων απολύσεων και ταυτόχρονα ανοιχτής αμφισβήτησης της μόρφωσης ως καθολικό κοινωνικό δικαίωμα, του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου και προώθησης της λειτουργίας του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Tο Υ.ΠΑΙ.Θ. και οι υπηρεσίες του έχουν υποχρέωση να σταματήσουν τώρα κάθε σχετική με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση διαδικασία. Οριστικά και όχι προσωρινά μέχρι τις εκλογές, όπως πολύ πονηρά ζητούν κάποια ανώτερα στελέχη της εκπαίδευσης που σκέφτονται απλά πώς “θα αλλάξουν πουκάμισο” στην πιθανότητα κυβερνητικής αλλαγής…

Πολλοί σύλλογοι διδασκόντων των Σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας (όσες συνεδρίασαν) απείχαν από τη συζήτηση για την Αυτοαξιολόγηση, λόγω της συμμετοχής των συναδέλφων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, που έχει κηρυχθεί.

Παραδείγματα τα 1ο, 5ο, 6ο , 9ο , 15ο Αμαρουσίου, 1ο, 2ο,3ο ,4ο Πεύκης, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Πεύκης, 1ο, 2 ο, 3ο Μελισσίων, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 8ο Κηφισιάς, 1ο Νέας Ερυθραίας, 2ο Νέας Ερυθραίας, 3ο Νέας Ερυθραίας, καθώς και ακόμα περισσότερα Νηπιαγωγεία.

Εκφράζουμε τη μεγάλη ικανοποίηση του Δ. Σ. του Συλλόγου για την εξέλιξη αυτή και για τη συσπείρωση, την ενότητα και τη στήριξη των συλλογικών θέσεων του κλάδου από τους συναδέλφους σε αυτή τη μάχη.

Καλούμε, έστω και τώρα, το ίδιο να κάνουν και όσοι σύλλογοι διδασκόντων δεν έχουν συνεδριάσει ακόμα. Καλούμε όσους συλλόγους διδασκόντων δεν ακολούθησαν την απεργία – αποχή, να συνεδριάσουν ξανά και να συνταχθούν κι αυτοί με τις αποφάσεις του κλάδου ενάντια στην αυτοαξιολόγηση.

Καλούμε, έστω και τώρα, όσες/όσους Διευθύντριες/Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων έχουν καταθέσει portfolio να το αποσύρουν και να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου.

Καλούμε τους διευθυντές να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους, να ταυτιστούν με τον κλάδο, να απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Η αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ τους καλύπτει.

Συνεχίζουμε τη μάχη με αισιοδοξία και δυναμισμό, με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Επισημαίνουμε τα εξής:

1. Οι αποφάσεις αυτές δεσμεύουν το/τη διευθυντή/ντρια του σχολείου να μην αναρτήσει ΤΙΠΟΤΑ στο Παρατηρητήριο. Οτιδήποτε αναρτάται στο Παρατηρητήριο αποτελεί συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση.

2. Στο Παρατηρητήριο δεν μπορούν να αναρτηθούν ατομικές δράσεις ή απόψεις γιατί η «αυτοαξιολόγηση» με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία αποτελεί κατά πλειοψηφία αποτίμηση της σχολικής μονάδας και όχι ατομική άποψη. Οποιαδήποτε ανάρτηση που παραβιάζει την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων είναι παράνομη (υπενθυμίζουμε και τη σχετική απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ).

3. Καλούμε όσες/όσους Διευθύντριες/Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων του Συλλόγου μας έχουν αναρτήσει στο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ετήσιο προγραμματισμό ή οτιδήποτε άλλο ενάντια στις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των Σχολείων τους να αποσύρουν άμεσα τις σχετικές αναρτήσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν κάθε σχετικό περιστατικό.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς από όποια θέση κι αν βρίσκονται να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή σχετικά με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση. Ο Σύλλογος μας και η ΔΟΕ καλύπτουν πλήρως τη συμμετοχή σε αυτή. Τους καλούμε να ενημερώνουν το σύλλογο για όλα αυτά.

Το εκπαιδευτικό – λαϊκό κίνημα και ο κλάδος των εκπ/κών της Π. Ε. ΑΚΥΡΩΣΑΝ με τους αγώνες τους την προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης – χειραγώγησης των εκπαιδευτικών, της αξιολόγησης που θα διαλύσει το δημόσιο σχολείο, φέρνοντας χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ(όταν γίνει κυβέρνηση) ΕΓΓΥΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΚΩΛΥΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΡΟΖΑΒΑ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στην καμπάνια αλληλεγγύης για τους Κούρδους Πρόσφυγες της Ροζάβα (μαζί και με άλλους συλλόγους και σωματεία της χώρας μας) καταθέτοντας χρήματα από το ταμείο του συλλόγου μας για την ανακούφιση των προσφύγων.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας (μέσω των συλλόγων διδασκόντων των Δημ. Σχολείων και Νηπιαγωγείων) να προχωρήσουν και στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, παλτό, μπότες, χειμωνιάτικα ρούχα για γυναίκες και παιδιά, σερβιέτες, πάνες, εσώρουχα, σαπούνια και γάλα βρεφικό και παιδικό), εφόσον επιθυμούν (δείτε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που επισυνάπτουμε) και να τα παραδώσουν στα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου μας έως τις 2 Φεβρουαίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου μας.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους επτά συλληφθέντες απεργούς του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ)

Την Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2014 η βιτρίνα της κουλτούρας και του πολιτισμού έγινε θρύψαλα. Αποκαλύφθηκε περίτρανα ότι πίσω από αυτή βρίσκεται η εργοδοσία, που συμβαδίζει με την κρατική καταστολή και βία.

Η απεργία που είχε κηρύξει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας (μετά την τροπολογία που ψήφισε η Βουλή ως δώρο στις πολυεθνικές και τους μεγάλους ομίλους) συνοδεύτηκε από απεργιακές φρουρές από το πρωί έξω από τα καταστήματα Παπασωτηρίου και Ιανός.

Η περιφρούρηση της απεργίας έγινε γιατί το σωματείο πάει κόντρα στο ρεύμα και παλεύει για τα εργατικά δικαιώματα.

Το χτύπημα της απεργίας των βιβλιοϋπαλλήλων δείχνει τη λύσσα των από πάνω, απέναντι στους από κάτω που παλεύουν για το δίκιο τους και αρνούνται να υποταχθούν.

Η εργοδοσία του Ιανού κάλεσε την αστυνομία, η οποία παρέταξε τέσσερις διμοιρίες απέναντι στους απεργούς.

Ενώ έκαναν ότι διαπραγματεύονται με εκπροσώπους του ΣΥΒΧΑ, τα ΜΑΤ όρμησαν πάνω στους εργαζόμενους και έκαναν πέντε προσαγωγές, (οι δύο μάλιστα ήταν πατέρας και γιος που έτυχε να περνούν από το σημείο την ώρα της επίθεσης των ΜΑΤ) εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Για πρώτη φορά έγινε επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε βιβλιοπωλείο ενάντια σε απεργούς. Αυτά τα γεγονότα δείχνουν ξεκάθαρα σε όλους-ες ότι από τη μια μεριά υπάρχει ένας κόσμος αδίστακτος. Είναι ο κόσμος των από πάνω, εργοδότες, κυβέρνηση, κρατικός μηχανισμός, που για να υπερασπιστούν το καθεστώς της εκμετάλλευσης χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Ψηφίζουν νόμους, στέλνουν ΜΑΤ, συλλαμβάνουν…

Είναι γνωστή άλλωστε η μεταχείριση των εργαζομένων στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο, όπου εξαναγκάζονται να φέρουν scanner, περασμένο στο λαιμό τους. Αυτό το σκανάρισμα δεν είναι ακριβώς «καταγραφή», όπως ενημερώνεται ο ανυποψίαστος πελάτης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για αξιολογικό μέτρο της εργοδοσίας προκειμένου, μέσα από τα μηχανάκια, που φοράει ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά, να καταγράφονται οι ατομικές του πωλήσεις, για να αναδειχτούν κάποιοι «καλοί» και «ικανοί», ή «πωλητές του μήνα» και κάποιοι άλλοι «μη αποδοτικοί».

Η “ελεύθερη αγορά” επιθυμεί μόνο σκλαβωμένους ανθρώπους.

Με το κέρδος πάνω από όλα, τσακίζοντας αξίες, πολιτισμό, εργαζόμενους, απεργούς.

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ.

ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Αμαρουσίου, καταδικάζει τις πρωτοφανείς κατασταλτικές ενέργειες εργοδοτών «των γραμμάτων και τεχνών» και ζητάμε:

Να σταματήσει κάθε δίωξη των επτά συλληφθέντων απεργών Το δικαίωμα στην κυριακάτικη αργία δεν κάμπτεται με συλλήψειςΟι αγωνιστές δεν εκφοβίζονταιΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Mercedes Benz στη Βρέμη της Γερμανίας

Οι απεργοί εργαζόμενοι της Mercedes Benz, στη Βρέμη της Γερμανίας, απέστειλαν την παρακάτω επιστολή σε εργατικά σωματεία και συλλογικότητες της χώρας μας, αναφορικά με τον απεργιακό αγώνα που δίνουν αυτές τις ημέρες. Το παραθέτουμε μεταφρασμένο:

«Σύντροφοι,

Σας είχαμε ενημερώσει για τις 4 απεργίες που κάναμε στο τέλος του 2014 στη Mercedes Benz, στη Βρέμη της Γερμανίας. Ξανά σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη σας.

Τώρα η διοίκηση έχει στείλει σε 746 εργάτες της βραδινής βάρδιας ένα ξεχωριστό «χριστουγεννιάτικο δώρο». Απείλησαν να τους δώσουν «προειδοποίηση», που σημαίνει απόλυση. Ξεκίνησαν ανακρίσεις και ελέγχους ώστε να βρουν πληροφοριοδότες για υποκινητές. Απείλησαν ιδίως κάποιους αριστερούς συνδικαλιστές-φυσικά χωρίς επιτυχία.

Έχουμε δεχτεί σημαντική αλληλεγγύη, αλλά δυστυχώς, είμαστε οι μόνοι εργαζόμενοι στη Γερμανία που κατέβηκαν σε απεργία ενάντια στην ενοικίαση εργαζομένων. Γι’ αυτό έχουμε απέναντι μας το σύνολο των καπιταλιστών. Επίσης, δυστυχώς, η ηγεσία του συνδικάτου μας, του IG Metall, δεν μας στηρίζει με κανέναν τρόπο. Αντίθετα, εναντιώνονται στον αγώνα μας.

Σύντροφοι, σας ζητάμε επειγόντως την στήριξη σας, γιατί τα αποτελέσματα του αγώνα μας θα είναι πολύ σημαντικά για το εργατικό κίνημα της Γερμανίας. Στείλτε διαμαρτυρία σας στο IG Metall, απαιτώντας να μας στηρίξουν. Επίσης στην διοίκηση της Mercedes Benz. Επίσης ενημερώστε τους εργάτες (στη χώρα σας) για το τι συμβαίνει εδώ.»

Συνάδελφοι,

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου στηρίζει τον δίκαιο αγώνα σας ενάντια στις τρομοκρατικές απολύσεις που σχεδιάζει η εργοδοσία της Mercedes Benz, για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις σας που υπερασπίζονται το δικαίωμα των εργαζομένων σε δουλειά με πλήρη δικαιώματα, κόντρα στους σχεδιασμούς για χρησιμοποίηση εταιριών ενοικίασης εργαζομένων στο εργοστάσιο της Mercedes Benz της Βρέμης.

Το παράδειγμα της πολυεθνικής Mercedes Benz αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν παράδεισοι για τους εργαζόμενους στον καπιταλισμό. Στην καρδιά της «ατμομηχανής της ΕΕ» οι αγώνες των εργατών αντιμετωπίζονται με καταστολή και τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρα έχουν να αντιμετωπίσουν το αντεργατικό πλαίσιο της ΕΕ που επιβάλλει τις εταιρίες ενοικίασης- σκλαβοπάζαρα εργαζομένων για να χτυπήσει και να υποσκάψει τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, τις Συλλογικές τους Συμβάσεις. Ταυτόχρονα, κόντρα στην εργοδοσία οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που τόσα χρόνια καλλιεργούσαν την λογική της «ταξικής συνεργασίας» και των «κοινωνικών διαλόγων»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει τις τρομοκρατικές ενέργειες της Mercedes Benz, απέναντι στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου της Βρέμης. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και δίνουμε την υπόσχεση να στηρίξουμε τον αγώνα σας με κάθε δυνατό τρόπο, όπως κάνατε και εσείς κάθε φορά στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης της Ελλάδος, στην μεγαλειώδη 9μηνη απεργία των Χαλυβουργών.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.

Καταγγέλλουμε τη νέα παρέμβαση εργοδοσίας, κυβέρνησης και δυνάμεων καταστολής κατά των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση» στον Ασπρόπυργο, που εκδηλώθηκε σήμερα με την επίθεση των ΜΑΤ στο χώρο του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία και κατάληψη του εργοστασίου ζητώντας δεδουλευμένα, δώρο Χριστουγέννων, ανανέωση συμβάσεων και μέτρα ασφάλειας εργασίας.

Το πρωί της Δευτέρας 5 Γενάρη, ισχυρή αστυνομική δύναμη προχώρησε στη σύλληψη 40 περίπου μεταναστών εργατών και αλληλέγγυων που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στους εκατό και πλέον απεργούς εργάτες και εργάτριες της επιχείρησης.

Οι εργάτες της επιχείρησης «Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ», με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 29 Δεκέμβρη για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, που σε πολλούς φτάνουν τους 8 μήνες, αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία, την Αλβανία και αλλού, αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία με τα ψίχουλα των 180 και 200 ευρώ που τους έδωσε ο ιδιοκτήτης, την Παρασκευή 2/1.

Η επιχείρηση από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ανακύκλωσης και με πολλά εργοστάσια σε όλη τη χώρα, συνεχίζει να παίρνει επιδοτήσεις από την Εταιρία Ανακυκλώσεως για τη δουλειά που κάνουν οι απλήρωτοι εργάτες.

Καταγγέλλουμε την επέμβαση της αστυνομίας που έγινε σε συνεργασία με την εργοδοσία, η οποία κατέθεσε μήνυση κατά των απεργών, κατά τα πρότυπα της εργοδοσίας του Ιανού την ίδια περίοδ. Απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη των εργαζομένων και των αλληλέγγυων που συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, μεταξύ αυτών και του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αθήνας, ΠέτρουΚωνσταντίνου.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα τους, το μισθό τους, το δικαίωμα τους στην εργασία.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. Μαρούσι 16 – 1 – 2015

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι Προς: Δ. O. E.

Τηλ. & Fax: 210 8020788

Πληροφ. Καββαδία Φ. Κοιν.: Μέλη Συλλόγου μας

Email:[email protected] Συλ. Εκπ/κών Π. Ε.

Δικτυακός τόπος:http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

Tags: Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίουψηφίσματα συμπαράστασηςΣΥΒΧΑαξιολόγηση
Keywords
mercedes benz, δωρο χριστουγεννων, αξιολογηση, σχεδια, απεργια, σχολεια, εκλογες, δοε, συμμετοχή, ηγεσια, πλαισιο, εξελιξη, ελευθερια, δημοκρατια, λειτουργια, βουλη, ματ, συλληψεις, βιβλιοπωλείο, συγκεκριμένο, εκμεταλλευση, λογο, αλληλεγγυη, κυβερνηση, mercedes, απεργιες, σημαίνει, ανακυκλωση, νέα, αθηνα, χερια, τηλ, fax, email, http, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, μετρο, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, τασσω καββαδια, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αστυνομικο τμημα, ξανα, αποτελεσματα, μποτες, επιδοτησεις, αλβανια, ανακυκλωση, αστυνομια, γερμανια, δημοκρατια, δοε, δουλεια, δωρεαν, εδρα, εργασια, εσωρουχα, ηγεσια, ιανος, ινδια, κοντρα, παπασωτηριου, πλαισιο, ρουχα, ωρα, αγωνες, αισιοδοξια, αλληλεγγυη, αξιοπρεπεια, απλα, βρισκεται, γαλα, γεγονοτα, γινει, δυναμη, δημοσιο, δυστυχως, διοικηση, δειχνει, δειγμα, δωρο, εγινε, ευρω, υπαρχει, εκμεταλλευση, ελευθερια, εξελιξη, ενοικιαση, επτα, επιτυχια, εταιρια, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, κυβερνηση, κηφισιας, κλιμα, κωφων, λειτουργια, λυσσα, λογο, ματ, μηνες, μηχανακια, μπορειτε, μηνυση, παιδια, πακισταν, πρωι, πωλησεις, ρευμα, σαπουνια, συγκεκριμένο, συζητηση, συλληψη, συμμετοχή, συλλογοι, σχεδια, σχολειο, σωματειο, τμημα, φυσικα, φορα, δικαιωμα, δικαιωματα, δικιο, fax, χωρα, καρδια, κυριακη, mercedes benz, πληροφοριες, πονηρα, σημαίνει, χερια
Τυχαία Θέματα