Στα 70 δις το κοστολογημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ

Στο εξωφρενικό νούμερο των 70 δις ευρώ υπολογίζεται το συνολικό κόστος των μέτρων που επιβλήθηκαν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από του 2010 μέχρι τώρα, σύμφωνα με το άρθρο του Πάνου Κακούρη στη «Ναυτεμπορική». Σε αυτά προστίθενται και εκείνα που ζητάει η τρόικα να επιβληθούν ώστε να κλείσει 5η αξιολόγηση του οικονομικού πρόγραμμα τος προσαρμογής που είναι σε εκκρεμότητα.

Την

ίδια ώρα από το 2008 μέχρι τώρα οι τράπεζες έχουν ενισχύθει με το ποσό των 145 δις ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο κ. Σταϊκούρας στις 11.11.2013.

Το πιο εξωφρενικό όμως από όλα είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια αυτής της πενταετίας αυτό το οποίο άλλαξε σε σχέση με την ελληνική οικονομία ήταν, όπως επισημαίνεται και στο άρθρο της «Ναυτεμπορικής», ήταν η μείωση του δημοσιονομικού ελλείματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, λόγω της μείωσης των εισαγωγών.

Από την άλλη στα ύψη εκτινάχθηκαν η ύφεση, το δημόσιο χρέος και η ανεργία. Συγκεκριμένα η συρευτική μείωση του ελληνικού ΑΕΠ έχασε τουλάχιστον 25% ενώ το χρέος έφτασε στο 349,3% του ΑΕΠ. Όσον αφορά την ανεργία, τα στοιχεία οδηγούν στο να χαθεί μια ολόκληρη γενιά, καθώς βρίσκεται στην κορυφή της ευρωζώνης σε επίπεδα 25%.

Tags: μνημόνιοοικονομίαμνημονιακές κυβερνήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα