Βέλγιο: Δύο οι συλληφθέντες του τζιχαντιστικού πυρήνα

Δύο είναι τελικά τα πρόσωπα που έχουν πέσει στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας και σχετίζονται με τον πυρήνα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο. Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα υπήρχε ένας τρομοκράτης, ο οποίος φερόταν να είναι ο αρχηγός των τζιχαντιστών, κάτι που διέψευσαν οι βελγικές αρχές.

Παρόλα αυτά φαίνεται ότι υπάρχει ταυτοποίηση των στοιχείων του 27χρονου Μαροκινού Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ ως αρχηγού και χρηματοδότη του τζιχαντιστικού πυρήνα, εκτός από τα δακτυλικά αποτυπώματα, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα αν κατάφερε με κάποιο τρόπο να ξεγελάσει τις αρμόδιες αρχές,

ώστε να γλιτώσει την πλήρη ταυτοποίηση.Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ένας ακόμη κατηγορούμενος για τρομοκρατική δραστηριότητα στο Βέλγιο συνελήφθη την Κυριακή. Πρόκειται για 33χρονο Αλγερινό ο οποίος έπεσε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής μετά από παρακολούθηση, καθώς είχε εντοπιστεί από το Σάββατο σε περιοχή της Αθήνας.Οι βελγικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ζήτησαν την έκδοση του 27χρονου και σύμφωνα με την αστυνομία το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του 33χρονου Αλγερινού, αφότου υπήρξε ενημέρωση των ελληνικών αρχών προς την εισαγγελία του Βελγίου.Να θυμίσουμε ότι ο τζιχαντιστικός πυρήνας ετοίμαζε πολλαπλά χτυπήματα εναντίον αστυνομικών και αστυνομικών τμημάτων σε όλο το Βέλγιο. Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις βελγικές ώστε να διερευνήσουν εάν υπάρχει πιθανότητα να βρίσκονται και άλλοι συνεργοί του στην Ελλάδα, που να σχετίζονται, ενδεχομένως, με την επίθεση.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα