Ανακοίνωση των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής

Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημήτρη Παπαθεοδώρου (τακτικό μέλος)

Άκη Σωτηρόπουλου(αναπληρωματικό μέλος)

«και τοιούτοι, εμπρός σας εγώ 'να γονατίσω!»

«Δεν με θαμβώνει πάθος

κανένα· εγώ την λύραν
κτυπάω, και ολόρθος στέκομαι
σιμά εις του μνήματός μου
τ' ανοικτόν στόμα.»

Ανδρέα Κάλβου, Ωδαί

Συνάδελφοι, ,
τη χρονιά που διανύουμε οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό μέχρι τη λήξη των μαθημάτων ήταν μεγάλες. Αποτέλεσμα ήταν δεκάδες τμήματα να κάνουν μειωμένο ωράριο και μάλιστα ακόμη και στα λεγόμενα

βασικά μαθήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι μαθητές σταμάτησαν να κάνουν φυσική το Γενάρη προκειμένου να αρχίζουν να κάνουν κάποιοι άλλοι που μέχρι τότε δεν είχαν κάνει ούτε ώρα. Την ίδια στιγμή δεκάδες συνάδελφοι μετακινήθηκαν σε μεγάλες αποστάσεις για να καλύψουν δυο ή τρεις ώρες που κάποιες φορές αυξάνονταν με εκούσες άκουσες υπερωρίες. Τα προβλήματα λοιπόν στην περιοχή μας ήταν τεράστια.

Τώρα είναι φανερό ότι η μη πρόσληψη των απαραίτητων αναπληρωτών για την αντιμετώπισή τους και η εμμονή σε διαχειριστικές αλχημείες δεν οφείλονταν μόνο σε προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων. Προετοίμαζαν το έδαφος για όσα ήρθαν το τελευταίο διάστημα και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Η αύξηση του ωραρίου μας, η αύξηση των μαθητών σε 27 σε όλα τα τμήματα ενώ τα τελευταία χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα είχε επιβάλει, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα 25 στα γενικής παιδείας και τα 20 στις κατευθύνσεις, η υποχρεωτική από φέτος εφαρμογή του ελάχιστου αριθμού μαθητών για τη δημιουργία τμήματος κατεύθυνσης( 20 για σχολεία με 3 και πάνω τμήματα) που θα οδηγήσει σε μετακινήσεις μαθητών και καθηγητών και τέλος ο υπολογισμός της οργανικής θέσης με βάση μόνο την πρώτη ανάθεση, δημιουργεί "πλεόνασμα" πλέον των 700 οργανικών θέσεων στην περιοχή μας.

Και τι θα γίνουν όσοι "περισσεύουν"; Το ΠΔ για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις είναι η απάντηση του υπουργείου. Αλλά η καθημερινή ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση της μετακίνησης από το ένα σημείο της Αττικής στο άλλο ή ακόμη και το ξεσπίτωμα για εύρεση θέσης σε κάποιο νησί, δεν είναι το χειρότερο που μας περιμένει.

Είναι βέβαια φανερό ότι τα σχολεία της Αν. Αττικής δεν μπορούν να λειτουργήσουν με 700 λιγότερους συνάδελφους, ό,τι αλχημεία κι αν κάνουν. Θεωρούν, όμως, ότι δίνοντας τέτοια νούμερα σ΄ όλη τη χώρα και συνεπικουρούμενοι από τα φίλια ΜΜΚΠ (Μέσα Μαζικής Κυβερνητικής Προπαγάνδας) θα κάνουν ευκολότερα πράξη τις επιταγές της τρόικας για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, ενώ την ίδια ώρα , με την κατάργηση των οργανικών θέσεων, κρατούν στο "Χαϊδάρι" της εργασιακής περιπλάνησης χιλιάδες άλλους εκπαιδευτικούς για να τους στείλουν , όταν θα πάρουν καινούργια εντολή, στην "Καισαριανή" της απόλυσης.

Οι χτεσινές αποκαλύψεις για υπόσχεση του κ Μανιτάκη προς την τρόικα 12.500 διαθεσιμοτήτων από τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το τι σκέφτονται για μας. Θα το επιτρέψουμε;

Εμείς οι εκλεγμένοι με την Ενότητα Αριστερών Καθηγητών αιρετοί δεν θα συναινέσουμε.

Αλλά χρειάζονται πολλοί. Χρειαζόμαστε όλοι. Όταν τα νούμερα γίνουν ονόματα, θα είναι αργά.

Η χτεσινή κινητοποίηση στη Δ/νση δείχνει το δρόμο.

Δημήτρης Παπαθεοδώρου, τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής

Άκης Σωτηρόπουλος, αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής

Tags: αιρετόςΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής
Keywords
Τυχαία Θέματα