Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Ανακοίνωση σχετικά με την εγκύκλιο των κενών‏

Ανακοινώσεις

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του προς τους Δ/ντες Β/θμιας Εκπ/σης κάλεσε τα ΠΥΣΔΕ να συντάξουν πίνακες πλεονασμάτων και κενών των σχολείων της περιοχής τους.

Τα ΠΥΣΔΕ

καλούνται να συντάξουν τους σχετικούς πίνακες στη βάση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προωθεί το Υπουργείο στην παιδεία, όπως αύξηση ωραρίου, αύξηση ωρών υπολογισμού των οργανικών θέσεων, ισοπέδωση ιδιαιτεροτήτων σχολείων, περιοχών και νομών, στοίβαγμα μαθητών στα τμήματα.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο με την εγκύκλιό του έχει καταργήσει κάθε έννοια αυτοτέλειας των ΠΥΣΔΕ, βάζοντας περιορισμούς στη λειτουργία τους με την πρωτοφανή επιλογή του να συντάξει το ίδιο τους πίνακες πλεονασμάτων και κενών, αλλά και απαιτώντας αιτιολογήσεις για κάθε διαφορετική πρόταση των ΠΥΣΔΕ από τον Δ/ντή Εκπ/σης, αλλά και από τον Περιφερειακό Δ/ντή.

Τo Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταδικάζει τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ισοδυναμούν με λαιμητόμο των εργασιακών μας δικαιωμάτων: 10.000 απολύσεις αναπληρωτών, χιλιάδες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, από όλες τις ειδικότητες και όλοι τους στο έλεος των υποχρεωτικών μετακινήσεων που θα γίνονται από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συνεχή αγώνα όλο το επόμενο διάστημα. Να σταματήσουμε τις απολύσεις αναπληρωτών, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών. Να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας. Να αγωνιστούμε και να επιβάλλουμε τώρα τις διεκδικήσεις του κλάδου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ:

Καθορισμός κενών και πλεονασμάτων με υπολογισμό των τμημάτων με 25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, 20 μαθητές στις κατευθύνσεις, και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

Υπολογισμός κενών-πλεονασμάτων με βάση το διδακτικό ωράριο που ισχύει τώρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οδηγούνται σε υποχρεωτικές μεταθέσεις και απολύσεις χιλιάδες συνάδελφοι/ισες.

Να εφαρμοστεί η μέχρι πρότινος διαδικασία υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων κατά σχολείο, ομάδα σχολείων και περιοχή μετάθεσης.

Να αρνηθεί το ΠΥΣΔΕ την επικύρωση του προαποφασισμένου καταλόγου που οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους στην υποχρεωτική μετακίνηση και την απόλυση. Καλούμε τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ να υπολογίσουν τα κενά και πλεονάσματα στη βάση της ακολουθούμενης διαδικασίας μέχρι και την περσινή χρονιά, να αρνηθούν να εφαρμόσουν τη νέα εγκύκλιο που η εφαρμογή της στην ουσία προδιαγράφει την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα και προετοιμάζει τη δεξαμενή για πολλές χιλιάδες απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών από το 2013-2015. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου θα ακολουθήσουν την απόφαση της ΟΛΜΕ και θα καταθέσουν τη δήλωση της Ομοσπονδίας, αρνούμενοι να συναινέσουν, να συνυπογράψουν και να νομιμοποιήσουν τους πίνακες των εν δυνάμει απολύσεων και την όλη διαδικασία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Καμία απόλυση εκπαιδευτικού – Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών. Μόνιμος διορισμών των αναπληρωτών.

2. Άμεση απόσυρση του Π.Δ. για τους υποχρεωτικές μεταθέσεις.

3. Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12) που έχει θέσει υπό διωγμό τους εκπαιδευτικούς.

4. Άμεση άρση της επιστράτευσης.

5. Απόσυρση του ΠΔ για την Αξιολόγηση. Κατάργηση του ν.4142/13 για την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας.

6. Διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου (ν.4152/13, παρ. Θ). Κατάργηση του ν.4152/13.

7. Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών. Κατάργηση του ν.4024/2011.

8. Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείου. 25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στην τάξη.

9. Να μην περάσουν τα σχέδια νόμων για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα.

10. Όχι στις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Κριαράς Στέλιος Ρώϊμπα Φωτεινή

Tags: κενά εκπαιδευτικώνΒ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσουεγκύκλιος
Keywords
Τυχαία Θέματα