Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης: Καταγγελία Διοίκησης και ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

Ανακοινώσεις

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

Καταγγελία Διοίκησης και ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

Κυβέρνηση – ΕΕ –ΔΝΤ προωθούν σχέδια για διαθεσιμότητες – απολύσεις καθηγητών!

Διοίκηση Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης και ΠΥΣΔΕ δημιουργούν τεράστιο αριθμό πλασματικών

«υπεράριθμων» και «πλεοναζόντων»!

Τα Δ.Σ. των Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ συναντήθηκαν στα γραφεία της Δ/σης με το Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης και όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ, την Τρίτη 25/6 και απαίτησαν να αλλάξουν τον απαράδεκτο και αντιεκπαιδευτικό τρόπο που υπολόγισαν τις υπεραριθμίες και τα κενά και γέμισαν τα σχολεία με υπεράριθμους καθηγητές.

Τα μέλη των ΕΛΜΕ τοποθετήθηκαν στη βάση των αποφάσεων των Δ. Σ., όπως περιγράφονται στις ανακοινώσεις που έχουν αποσταλεί στα σχολεία και οι οποίες είχαν επιδοθεί και γραπτώς στη Διεύθυνση από την Παρασκευή 21/6.

Η Διοίκηση και τα διοικητικά μέλη του ΠΥΣΔΕ αρνήθηκαν τις προτάσεις των ΕΛΜΕ και δεν έκαναν ούτε μια πρόταση αποδεκτή, αντίθετα υπεραμύνθηκαν του τρόπου υπολογισμού των «πλεοναζόντων»!

Διοίκηση και διοικητικά μέλη του ΠΥΣΔΕ δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της περιόδου. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει άμεσα σε διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίους υπαλλήλους, από τους οποίους με βάση καθημερινά δημοσιεύματα οι 8.000 θα είναι καθηγητές και απλώς αναζητεί τον τρόπο κατάταξης τους.

Διοίκηση και ΠΥΣΔΕ αρνήθηκαν τις λύσεις που προτείναμε επικαλούμενοι τη νομιμότητα των διαδικασιών και εμμένοντας στο πνεύμα της κυβέρνησης, η οποία λειτουργεί σε βάρος του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού κόσμου με ένα συνεχή μπαράζ αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών μέτρων που προωθεί, ενώ ετοιμάζεται και για σφαγιασμό με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Διοίκηση και ΠΥΣΔΕ παράβλεψαν το φάσμα της αγωνίας και της ανασφάλειας που εντείνεται για εκατοντάδες συναδέλφους μας, οι οποίοι υπηρετούν στα σχολεία της Θεσσαλονίκης και είναι υπεράριθμοι και στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.

Διοίκηση και ΠΥΣΔΕ απέρριψαν τις προτάσεις των ΕΛΜΕ, οι οποίες είναι προς όφελος του δημόσιου σχολείου, της βελτίωσης των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και της υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Η αποδοχή τους μηδενίζει τους υπεράριθμους καθηγητές και αυξάνει τα οργανικά κενά ώστε να μην υπάρχουν συνάδελφοι χωρίς οργανική θέση.

Αυτό αποδεικνύεται από τα ίδια τα στοιχεία που καταθέσαμε:

Για τον υπολογισμό των υπεραριθμιών με 25 παιδιά ανά τμήμα. Με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης από τα 1.567 τμήματα μόνο 994 λειτουργούν έχοντας έως 25 μαθητές, τα 460 λειτουργούν από 26 έως 28 και τα 113 από 29 έως 30. Συνολικά έχουμε 573 τμήματα που έχουν από 26 έως 30 μαθητές και τα οποία αντιστοιχούν σε 40 Γυμνάσια, 31 Λύκεια και 11 ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Εάν το ΠΥΣΔΕ κάνει τον υπολογισμό των υπεραριθμιών και σε αυτά τα σχολεία με 25 μαθητές ανά τμήμα τότε θα έπρεπε να υπολογίζει 246 τμήματα περισσότερα και τουλάχιστον λιγότερες υπεραριθμίες περίπου κατά 400.

Για τον υπολογισμό project και ΣΕΠ στην κάλυψη οργανικού κενού. Με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης για το project θα έδιναν 55 ( με 20 ώρες η κάθε μία θέση)λιγότερες υπεραριθμίες.

Να δίνονται ως οργανικές οι θέσεις των διευθυντών σχολείων, αλλά και άλλων διοικητικών πόστων, αφού δε χάνεται η οργανική τους θέση. Με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης για τους Διευθυντές θα έδιναν 148 λιγότερες υπεραριθμίες.

Ακόμη η αποδοχή των προτάσεων για παράλληλη διδασκαλία, εφαρμογής επιπέδων στις ξένες γλώσσες, υπολογισμός ωρών εργαστηρίων συγκεκριμένων ειδικοτήτων, αξιοποίησης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για συγκεκριμένες ειδικότητες, καθώς και άλλων προτάσεων που κατατέθηκαν στο ΠΥΣΔΕ έχουμε και άλλη μείωση των υπεραριθμιών.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε από τη διοίκηση και το ΠΥΣΔΕ να αποδεχθούν τις προτάσεις των ΕΛΜΕ: κανείς δεν περισσεύει στο δημόσιο σχολείο, οργανικές θέσεις για όλους, καμία υποχρεωτική μετακίνηση-μετάταξη, καμία συγχώνευση-σύμπτυξη τμημάτων, δικαίωμα στις ενστάσεις και εξέταση τους με διαφανείς διαδικασίες. Οι συνάδελφοι να απευθύνονται στην ΕΛΜΕ.

Οι δύο αιρετοί οφείλουν να ενημερώσουν τον κλάδο, αν υπερασπίστηκαν και προώθησαν τις θέσεις του κλάδου και τις προτάσεις των ΕΛΜΕ, αν διαχωρίστηκαν από την απαράδεκτη στάση της διοίκησης και των άλλων διοικητικών μελών του ΠΥΣΔΕ, αν κατήγγειλαν τις κατάπτυστες αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ που ήδη η κυβέρνηση τις αξιοποιεί, παρουσιάζοντας πλασματικά υπεράριθμους καθηγητές και διαμορφώνοντας το απαραίτητο κλίμα για διαθεσιμότητες-απολύσεις, υποχρεωτικές μετακινήσεις και οι οποίες θα συνοδευτούν με κλείσιμο σχολείων, στοίβαγμα παιδιών στα τμήματα, κ.α.., αν υπέγραψαν τις αποφάσεις και συνολικά για τη στάση που κράτησαν. Μια αντίστοιχη ενημέρωση του κλάδου είναι απαραίτητη, γιατί στη συνάντηση με τη διοίκηση, αρκέστηκαν σε γενικόλογες αναφορές, χωρίς να ξεκαθαρίσουν τι έκαναν στο ΠΥΣΔΕ!

Αγωνιστική ετοιμότητα και συμμετοχή στους αγώνες

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα προμηνύονται θερμές. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για αντιλαϊκό «καύσωνα» με νέα μέτρα, όπως αυξήσεις φόρων, χτύπημα ασφαλιστικών ταμείων λόγω ελλείμματος ΕΟΠΥΥ, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις σε Δημόσιο και ιδιαίτερα από το χώρο των καθηγητών, όπως κατ’ επανάληψη γράφεται από τις εφημερίδες και οι οποίες προαναγγέλλουν ότι θα γίνουν μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Άρα, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε το πότε θα πρέπει να απαντήσουμε. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και τις μεγάλες αγωνιστικές παρακαταθήκες που γράφει, να συνδεθούμε καλύτερα με αυτόν και να καλέσουμε σε αγωνιστική συμπόρευση όλα τα σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ιδιαίτερα να απευθυνθούμε στους κλάδους που θα βρίσκονται στο κυβερνητικό στόχαστρο και είναι της παιδείας, της υγεία, των ΟΤΑ, κ.α. Από κοινού και σε ενιαίο μέτωπο, χωρίς αναμονή στο πότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει να χτυπήσει, ξεκινάμε τώρα πολύμορφο και αποφασιστικό αγώνα με διαδηλώσεις, καταλήψεις, εκδηλώσεις, και άλλες δραστηριότητες και κόντρα στις επιστρατεύσεις.

Οι διεκδικήσεις μας θα απαντάνε στην κυβερνητική επίθεση, θα ενώνουν όλους τους εργαζόμενους και θα στρέφονται ενάντια στις απολύσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις, θα υπερασπίζονται τη δημόσια παιδεία, την υγεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς, θα απαιτούν την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου των απολύσεων στην ΕΡΤ που θα χρησιμοποιηθεί για απολύσεις και αλλού, όχι στο λουκέτο στην ΕΡΤ, θα προτάσσουν το τέλος στις πολιτικές της λιτότητας, απαιτώντας αξιοπρεπή ζωή με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και ακόμη οι διεκδικήσεις μας θα αποτυπώνουν έναν άλλο ρόλο για τους εργαζόμενους, ώστε οι ίδιοι να έχουν αποφασιστικό λόγο στο περιεχόμενο της διακυβέρνησης της χώρας και που στη συγκυρία αυτή καταγράφεται, στην απαίτηση της διαγραφής του χρέους, στην εναντίωση και αποδέσμευση από την ΕΕ και το Ευρώ, στην εθνικοποίηση των τραπεζών, στην ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – Ε Ε – ΔΝΤ και της ίδιας της κυβέρνησης.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορούμε να αξιοποιήσουμε το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ που ξεκινάει την Κυριακή 30/6 και γίνεται στην Αθήνα. Για το πάρσιμο αγωνιστικών αποφάσεων που θα ξεδιπλωθούν στη διάρκεια του συνεδρίου, αμέσως το επόμενο διάστημα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με προκαθορισμένα αγωνιστικά ραντεβού, αλλά και με το ξεκίνημα της χρονιάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα και συμμετοχή στις αγωνιστικές συναντήσεις που θα αποφασίζει ο κλάδος!

Tags: Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα