Η ανεργία των νέων και το "συμπόσιο" στα Καμένα Βούρλα της διοίκησης του ΟΑΕΔ

Ανακοινώσεις

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΥΜΠΟΣΙΟ» ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Πληροφορηθήκαμε ότι η νέα Γενική Διευθύντρια εκπαίδευσης (Α2) του ΟΑΕΔ, μόλις ανέλαβε

την διεύθυνση (αλήθεια με διαγωνισμό;) αντί να ασχοληθεί σοβαρά με τα ουσιαστικά προβλήματα της εκπαίδευσης του Οργανισμού και αφού εισηγήθηκε την περικοπή ειδικοτήτων για το νέο σχολικό έτος, σκέφτηκε ότι θα πρέπει να διοργανώσει και ένα «συμπόσιο», προφανώς με την έγκριση του νέου Διοικητή, στο πάλαι ποτέ παραθεριστικό θέρετρο των Αθηνών στα Καμένα Βούρλα, καλώντας μάλιστα τους διευθυντές των σχολείων μας σε μία υπηρεσιακή συνάντηση για το θέμα λέει…. της «ανεργίας των νέων!»

Αυτή η αυτοχρηματοδοτούμενη συνάντηση (βλέπε ΕΣΠΑ), διοργανώνεται την τελευταία ημέρα λήξης του διδακτικού έτους ενώ η ανεργία, που καλπάζει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα στους νέους στο 60% περίπου, αφενός μεν είναι γνωστή καθώς και οι αιτίες της είναι το καυτό θέμα της Ελληνικής κοινωνίας και δεν λύνεται με τα διάφορα «συμπόσια» εν κρυπτό μακριά από τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ και την ελληνική κοινωνία παρά μόνο με πολιτικές αντιμνημονιακές και πατριωτικές.

Για εμάς η πρωτοβουλία αυτή της κας διευθύντριας στοχεύει αλλού. Διότι εάν ήθελε η διοίκηση και η συγκυβέρνηση να ασχοληθούν σοβαρά με την ανεργία των νέων δεν θα καταργούσαν χιλιάδες θέσεις εργασίας, δεν θα οδηγούσαν την αγορά σε κλείσμο, την εκπαίδευση σε «μαρασμό» και τους δασκάλους των νέων σε εξαθλίωση, όπως και των υπόλοιπων εργαζομένων.

Στόχος της νέας διοίκησης - με αυτή την καθόλα «αθώα» ενέργειά του - είναι αφενός μεν να «κολακέψουν» τα στελέχη αυτά αφετέρου δε να δημιουργηθεί και στο χώρο της εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ ένα άλλο σώμα αυτό των «Μάνατζερ»,. Που θα ξεκοπούν από τον εκπαιδευτικό κορμό για να αναλάβουν ρόλο αξιολογητή και της παραχώρησης της εκπαίδευσης (μέσω ΣΔΙΤ) σε ιδιώτες και ταυτόχρονα να λειτουργούν ως «αμορτισέρ» μεταξύ της διοίκησης και των εκπαιδευτικών για απόσβεση των όποιων δικαιολογημένων διαμαρτυριών.

Ταυτόχρονα θέλουν να στρώσουν το χαλί για την προώθηση των δικών τους παιδιών στον νέο μνημονιακό ρόλο του θεσμού.

Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις εμείς οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ είμαστε εξοργισμένοι και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας στην σπατάλη των πόρων όταν οι μισθοί μας έφτασαν σχεδόν το επίδομα ανεργίας.

Όταν οι υποδομές των σχολών έχουν εγκαταλειφτεί,

όταν δεν ιδρύονται νέες ειδικότητες, όταν κλείσανε τις μαθητικές εστίες,

όταν η επιδότηση της μαθητείας μειώθηκε με προοπτική με το Τεχνολογικό Λύκειο να καταργηθεί,

όταν τα γραφεία διασύνδεσης οδηγούν τα νέα παιδιά στα σκλαβοπάζαρα των Οικονομικών Ζωνών των Γερμανών κατακτητών,

όταν τα χαράτσια δίνουν και παίρνουν και έχουν γονατίσει την Ελληνική κοινωνία.

Τότε οι «ευγενείς» συζητούν εν… «Γαλήνη» δίπλα στο κύμα της θάλασσας για το μέλλον της νέας γενιάς! Αυτής δηλαδή που καθημερινά τα κόμματα της συγκυβέρνησης εκτελούν κατ’ εντολή του αδίστακτου Σόϊμπλε….

Καλούμε: α) τους συναδέλφους μας να καταδικάσουν αυτό «συμπόσιο» των δημοσίων σχέσεων και να επαγρυπνούν με αγωνιστικό φρόνημα για όσα έπονται.

β) το Δ.Σ. της ΟΕΛ-ΟΑΕΔ να αναλάβει πρωτοβουλία, αμέσως με το άνοιγμα των σχολείων στη διοργάνωση ημερίδας για την ανεργία των νέων-την ανάδειξη των αιτιών που την προκαλούν-και τις λύσεις για την σοβαρή μείωσή της με την συμμετοχή Ομοσπονδιών, ΑΕΙ κ.α. του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Αθήνα 28 Ιουνίου 2013

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΑΕΔ

Tags: ΟΑΕΔ
Keywords
Τυχαία Θέματα