Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Αναθέσεις μαθημάτων στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αναθέσεις μαθημάτων στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ

Τα Δ.Σ. των Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ λαμβάνοντας υπόψη τις καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου εκπαιδευτικών τεχνολόγων γεωπόνων φυτικής παραγωγής κλάδου Π.Ε. 18.12&30, καθώς και της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών

Ειδικής Αγωγής σχετικά με τις αναθέσεις-συμπληρώσεις -τροποποιήσεις μαθημάτων στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και πιο συγκεκριμένα την πρότασή τους για την αναθεώρηση–τροποποίηση των αναθέσεων μαθημάτων που αφορούν το εργαστήριο κηπουρικής-ανθοκομίας στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ (ΦΕΚ 1283/Β΄/11.4.2012), συζήτησαν και αποφάσισαν τα εξής:

Η πρόσφατη Υ. Α. του ΥΠΔΒΜΘ και της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής που τροποποιεί τις αναθέσεις μαθημάτων σε ΕΕΕΕΚ για τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο πρέπει να είναι σύμφωνη και συναφής με τα προγράμματα σπουδών αυτών των σχολείων, καθώς και με το ισχύον πλαίσιο αναθέσεων μαθημάτων στη γενική και τεχνολογική εκπαίδευση. Όταν μάλιστα οι αλλαγές - τροποποιήσεις γίνονται δύο μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση για την κατανομή οργανικών θέσεων, η οποία γίνεται πρώτη φορά στα εν λόγω σχολεία, εγείρονται υπόνοιες για «φωτογραφική» απόδοση των οργανικών θέσεων.
Πιστεύουμε ότι στο εργαστήριο κηπουρικής είναι επωφελές για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες το μάθημα να διδάσκεται από εκπαιδευτικούς της ειδικότητας τεχνολόγων γεωπόνων φυτικής παραγωγής και ανθοκομίας που έχουν τα ανάλογα προσόντα.

Θεωρούμε πως τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν κάθε τόσο στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, πρέπει να μην επιτρέπεται κανενός είδους παρέμβαση από ομάδες ή μεμονωμένα άτομα τα οποία δρουν βάσει συντεχνιακών πρακτικών σε βάρος της εκπαίδευσης και κατάρτισης των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Αντίθετα οι αλλαγές που θα προκύπτουν πρέπει να είναι αποτέλεσμα ουσιαστικού διαλόγου στη βάση των προτάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος και των επιστημονικών ενώσεων που έχουν σχέση με την Ειδική Αγωγή.

Ζητάμε:
- Την κατανομή των οργανικών θέσεων των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (ανά κλάδο και ειδικότητα στη βάση των Α΄ και Β’ αναθέσεων), αφού προηγηθεί μελέτη των σημερινών πραγματικών αναγκών τους και αφού ζητηθεί από τους Διευθυντές των σχολείων να κοινοποιήσουν τα οργανικά κενά των σχολείων τους.

- Οι αναθέσεις των μαθημάτων να είναι σύμφωνες και συναφείς με το πρόγραμμα σπουδών και να ακολουθούν τις αναθέσεις των μαθημάτων της γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

- Να κατοχυρωθεί η δυνατότητα διορισμού καθηγητών της Ειδικής Αγωγής και να διασφαλισθούν οι αναπληρωτές που δουλεύουν επί σειρά ετών στην Ειδική Αγωγή.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση, να προωθήσει τα παραπάνω αιτήματα προς το υπουργείο και να συμβάλλει στη διεκδίκησή τους.

Τέλος κρίνουμε αναγκαίο οι ΕΛΜΕ-Θ να προχωρήσουν άμεσα σε ανοιχτή διελμική σύσκεψη - συνέλευση για τ

Keywords
Τυχαία Θέματα