Mυαλό: Αν το γυμνάζεις, δεν γερνάει!

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Mυαλό: Αν το γυμνάζεις, δεν γερνάει!

Την επιστημονική άποψη που επικρατούσε παλαιότερα και έλεγε ότι με τα χρόνια συρρικνώνεται ως και 12% η μάζα του εγκεφάλου στα ηλικιωμένα άτομα, ξέχασέ τη. Τώρα οι νευροεπιστήμονες δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι η διαδικασία της νευρογένεσης που παρατηρείται συνήθως στον ανθρώπινο εγκέφαλο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία μπορεί να συνεχιστεί και κατά την ενήλικη ζωή και έως τα βαθιά γεράματα! Γνωρίζουν πλέον ότι δεν γεννιόμαστε και πεθαίνουμε με τα ίδια ή και λιγότερα νευρικά κύτταρα, αλλά τουλάχιστον σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου (όπως ο ιππόκαμπος, ο οποίος σχετίζεται με το συναίσθημα και τη μνήμη) η γένεση νέων νευρικών κυττάρων συνεχίζεται καθ” όλη τη διάρκεια της ζωής. Τα κύτταρα αυτά δημιουργούνται σε όλους, υπό φυσιολογικές συνθήκες, από εφεδρείες εμβρυικών κυττάρων (νευρικά βλαστοκύτταρα).

Τι απογίνονται στην πορεία;

Όμως έτσι όπως γεννώνται, έτσι χάνονται στην πορεία της ζωής. Γιατί; Διότι παύουμε να αποκτάμε νέες δεξιότητες, λένε οι ειδικοί. Για να τα σώσουμε, πρέπει να επιδιώκουμε να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα που έχουν κάποιο βαθμό δυσκολίας και μάλιστα με αργό ρυθμό, υπογραμμίζουν. Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο ΕΔΩ
Keywords
Τυχαία Θέματα