2012: Ο θανάσιμος μονόδρομος στη Βρετανία των Ολυμπιακών Αγώνων

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

2012: Ο ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Δεκάδες χιλιάδες ασθενείς κάθε χρόνο με ανίατες ασθένειες οδηγούνται σε ένα «μονοπάτι θανάτου» για να τερματιστεί η ζωή τους. Σε μια επιστολή τους στην εφημερίδα Daily Telegraph, έξι γιατροί (Professor Peter Millard,Dr Anthony Cole,Chairman, Medical Ethics Alliance,Dr Rosalind Bearcroft,
Dr Gillian Craig, Dr David Hill,Dr Mary Knowles,Chairman, First Do No Harm) προειδοποιούν πως τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν ένα αμφιλεγόμενο σύστημα προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα του νοσοκομείου.
O γιατρός Patrick Pullicino με την ομιλία του στο συνέδριο Medical Ethics Alliance ( στις 20 του Ιούνη) σχετικά με τη Liverpool Care Pathway έδωσε τροφή για συζήτηση και αντιπαραθέσεις στο χώρο της υγείας.
Η Liverpool Care Pathway ζητά από τους γιατρούς να υπογράψουν διαγνώσεις επικείμενου θανάτου, πράγμα που δεν είναι επιστημονικά αποδεκτό και να ακολουθήσουν ένα αυστηρά καθορισμένο μονοπάτι περίθαλψης αυτών των ασθενών.
Πριν την ομιλία του Patrick Pullicino, στο συνέδριο αναφέρθηκε πως στο 29% των ασθενών έγινε ακατάλληλη χρήση των όρων που θέτει η Liverpool Care Pathway.
Ο συνδυασμός της μορφίνης και της αφυδάτωσης είναι γνωστό ότι είναι θανατηφόρος, και οι τέσσερες ωριαίες επαναξιολογήσεις είναι άχρηστες εάν ο ασθενής είναι υπό φαρμακευτική αγωγή σε κατάσταση κώματος.
Οι εμπνευστές της Liverpool Care Pathway θα πρέπει να αποδείξουν αν οι όροι περίθαλψης που απαιτούν είναι ασφαλείς και αποτελεσματικοί ή ακόμα κι αν είναι απαραίτητοι.
Στους ηλικιωμένους, ο φυσικός θάνατος είναι πιο συχνά χωρίς πόνο και αγωνία. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να κατευνάσεις τη δίψα είναι η παροχή υγρών από το στόμα ή περιστασιακά μέσω άλλης οδού, όπως υποδόρια έγχυση.
Το ζήτημα της ενήμερης συγκατάθεσης είναι μια άλλη σημαντική παράμετρος, και συνεπώς δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ασθενείς αρνούνται αυτήν την οδό με τις οδηγίες εκ των προτέρων, τη συμπλήρωση καρτών και επίσης αρνούνται αυτή τη μορφή θεραπείας, ως μέτρο αυτοπροστασίας.
Στα σχόλια των αναγνωστών που ακολουθούν το άρθρο γίνεται συχνή αναφορά σε περιστατικά συγγενών τους που υποβλήθηκαν σε αφυδάτωση και ασιτία σε συνδυασμό με μορφίνη και οδηγήθηκαν στο θάνατο, κάποιες φορές χωρίς τη συγκατάθεση τους. Η Liverpool Care Pathway συχνά αναφέρεται ως έλλειψη φροντίδας και υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Ασθενής 61 ετών που διαγνώστηκε με καρκίνο, πέθανε σε μία βδομάδα ακολουθώντας αυτό το δρόμο «θεραπείας» χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος τίποτα. Η συγγενής του προτρέπει τους ασθενείς να μη συμπληρώνουν καμία κάρτα κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο.
Άλλος αναγνώστης γράφει:
Υπάρχουν πολλοί τρόποι δυσάρεστοι για να πεθάνει κάποιος αλλά ο θάνατος από τη δίψα και την πείνα πρέπει να είναι ο πιο βρώμικος.
http://www.telegraph.co.uk/commen
Keywords
Τυχαία Θέματα