830.000 νέες θέσεις στην Αυστραλία έως το 2017

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} 830.000 νέες θέσεις στην Αυστραλία έως το 2017

Προσλήψεις στους κλάδους Υγείας, Τουρισμού και Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

H Αυστραλία θα χρειαστεί 830.000 νέους εργάτες μέχρι το 2017, σύμφωνα με μελέτη του ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας, η οποία προμηνύει σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό τοπίο της χώρας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια
δημιουργήσαμε 130.000 νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της εξορυκτικής βιομηχανίας. Tα προσεχή πέντε χρόνια θα δημιουργήσουμε άλλες 100.000», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας της Αυστραλίας, Μπιλ Σόρτεν

Η μελέτη κατέδειξε ότι οι περισσότερες από τις νέες θέσεις θα αφορούν ειδικευμένο προσωπικό και θα δημιουργηθούν στους τομείς της υγείας/κοινωνικής φροντίδας (250.000 θέσεις) και στην εξορυκτική βιομηχανία (100.000 θέσεις). Επιπροσθέτως, μεγάλες ανάγκες για εργαζόμενους με υψηλά προσόντα θα παρουσιαστούν στους κλάδους της εκπαίδευσης, του τουρισμού και των λιανικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Αντιθέτως, μικρή θα είναι ζήτηση για ανειδίκευτους εργάτες, καθώς οι προσλήψεις αυτής της κατηγορίας προσωπικού δεν θα ξεπεράσουν σε ορίζοντα πενταετίας τις 50.000 - αριθμός που αντιπροσωπεύει μόλις το 6% των 830.000 εργατών που θα προσληφθούν συνολικά.

Με βάση τα όσα προσβλέπει η μελέτη του αυστραλιανού υπουργείου Εργασίας, οι περισσότερες θέσεις στις τέσσερις περιφέρειες της χώρας θα δημιουργηθούν στις υπηρεσίες υγείας, τις κατασκευές και τις επιστήμες, ενώ στη Δυτική Αυστραλία η πλειονότητα των νέων θέσεων θα προέλθουν από τον κλάδο των εξορύξεων.

Αναλυτικά: στο Κουΐνσλαντ θα δημιουργηθούν 220.000 θέσεις, στη Νέα Νότιο Ουαλία 190.000, στη Βικτώρια 180.000, στη Δυτική Αυστραλία 150.000 και στη Νότιο Αυστραλία 50.000. Αναφερόμενος στο προσωπικό που θα καταλάβει τις θέσεις, ο ομοσπονδιακός υπουργός Εργασίας, Μπιλ Σόρτεν, τόνισε ότι σε μεγάλο ποσοστό θα προέρχεται από άλλες χώρες εξαιτίας της έλλειψης ειδικευμένων γηγενών εργαζομένων.

Βαρύτητα θα δοθεί, επίσης, στην ένταξη στην αγορά εργασίας περισσότερων γυναικών, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στο πλαίσιο εντοπισμού των κατάλληλων για τις θέσεις, ο κ. Σόρτεν αναμένεται σύντομα να συναντηθεί με εργοδοτικούς εκπροσώπους της κατασκευαστικής και εξορυκτικής βιομηχανίας, όπως και των υπηρεσιών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με σκοπό να ανταποκριθεί στις επικείμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ελλειψη ειδικευμένου προσωπικού

Ενδεικτική για τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας ανεύρεσης ειδικευμένου προσωπικού είναι η δήλωση του κ. Σόρτεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα \"Τhe Australian\": \"Αν η αυξημένη ζήτηση για ειδικευμένο εργατικό προσωπικό συνεχιστεί, τότε αυτοί που θα πληρούν τα απαραίτητα προσόντα θα μπορούν να επιλέγουν τη δουλειά που επιθυμο

Keywords
Τυχαία Θέματα