90 θέσεις για την οδική ασφάλεια στο Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς»

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Θέσεις για εργάτες, καθηγητές, παιδαγωγούς και κοινωνιολόγους

Στην πρόσληψη 90 ανέργων στην Αττική συμβάλλει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας \"Πάνος Μυλωνάς\" με δύο προκηρύξεις, η υποβολή αιτήσεων στις οποίες ξεκινά αύριο. Ειδικότερα, από αύριο έως και τις 31 Αυγούστου θα υποβάλλονται αιτήσεις για 40 θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και 50 θέσεις στον Βόρειο Τομέα Αττικής και, συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής

(40 θέσεις) και τον Δήμο Αμαρουσίου (δέκα θέσεις).

Το προσωπικό θα επιλεγεί από 14 ειδικότητες όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, από τις οποίες οι δημοφιλέστερες - από πλευράς αριθμού θέσεων - είναι εξής τρεις:

ΥΕ Γενικών Καθηκόντων, 21 θέσεις, ΠΕ Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, εννέα θέσεις, και ΠΕ Παιδαγωγών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εννέα θέσεις.

Επίσης, θα προσληφθούν επτά Κοινωνιολόγοι ΠΕ, ενώ από έξι θέσεις αντιστοιχούν στις ειδικότητες ΠΕ/ΤΕ Γραμματειακής Υποστήριξης, ΠΕ/ΤΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΠΕ Ψυχολόγων και ΤΕ Τεχνικών Οχημάτων.

\"Το έργο αυτό αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να φέρουμε το θέμα της οδικής ασφάλειας στο προσκήνιο και, ταυτοχρόνως, να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην τοπική ανάπτυξη\", δήλωσε στο \"Εθνος - Εργασία\", η πρόεδρος του Ινστιτούτου, κυρία Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά. \"Εξάλλου\", συνεχίζει, \"οι πολιτικές για την οδική ασφάλεια είναι πρωτίστως κοινωνικές πολιτικές, αφού η πρόληψη τροχαίων συμβάντων μπορεί να μεταφραστεί και σε εξοικονόμηση πόρων\".

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται μία σειρά δράσεων που ως απώτερο σκοπό έχουν την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στόχοι προγράμματος
Αναλυτικότερα, στόχοι του προγράμματος, πέραν της δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής και Βορείου Τομέα, αποτελούν και οι ακόλουθοι:

Η ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των σχολικών μονάδων στους συμμετέχοντες τομείς (Μαθητές Δημοτικών - Γυμνασίων - Λυκείων, Σύλλογοι Διδασκόντων, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων) για τους τρόπους Ασφαλούς Μετακίνησης, Οδικής Συμπεριφοράς, Οδικής Ασφάλειας και Μεθόδων Πρόληψης των Ατυχημάτων, με δυνητικούς ωφελούμενους αποδέκτες ολόκληρο τον πληθυσμό της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, ήτοι 28.458 μαθητές Δημοτικού, 15.101 μαθητές Γυμνασίου και 10.485 μαθητές Λυκείου όπως επίσης Εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων, Διοικητικό και Βοηθητικό Προσωπικό των Σχολείων. Η καταγραφή και βελτίωση των σημείων επικινδυνότητας πέριξ των σχολικών μονάδων, αλλά και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου, εντός της συγκεκριμένων περιοχών, καθώς προβλέπονται τεκμηριωμένες εκθέσεις και προτάσεις προς τις αρμόδιες Αρχές - και με τη συνέργειά τους - υλοποίηση τοπικών παρεμβάσεων βελτίωσης. Η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας πέριξ των σχολικών μονάδων, αλλά και σε επι
Keywords
Τυχαία Θέματα