4ο ΓΕΛ Ξάνθης: Δελτίο τύπου για το ζήτημα της στέγης

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης στην τελευταία τακτική συνεδρίαση της σχολικής χρονιάς 2011-2012 με λύπη του διαπιστώνει ότι συμπληρώνονται 10 χρόνια που κρατά στα χέρια του την υπόσχεση της πολιτείας ότι θα αποκτήσει δική του στέγη, χωρίς όμως να έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Έχει δει μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια να χτίζονται άλλα σχολεία
(σε λιγότερο από 3 χρόνια), να ενοποιούνται πλατείες, να γίνονται ποδηλατόδρομοι και γενικά να υπάρχει μέριμνα για άλλα έργα, εκτός του κτιρίου του 4ου Λυκείου.
Δεν μπορεί να μείνει απαθής βλέποντας ότι στον 21ο αιώνα, στην Ελλάδα της κρίσης που μπορεί να στηριχθεί στον πνευματικό της πολιτισμό, τα «κουτιά» που στεγάζουν κάποιες από τις τάξεις του σχολείου έχουν αρχίσει να σκουριάζουν και να διαλύονται. Θέλει, λοιπόν, με αυτό το δελτίο τύπου να ενημερώσει τους Ξανθιώτες για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής στο πρόβλημα αυτό.
Αισθάνεται ότι η δημοτική αρχή έχει κατατάξει τους μαθητές αυτού του σχολείου στους πολίτες δεύτερης κατηγορίας και αδιαφορεί παντελώς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτοί μοχθούν για να αποκτήσουν μόρφωση. Όπως αδιαφορεί και για τους μικρούς μαθητές του 5ου Γυμνασίου οι οποίοι πρέπει να μοιράζονται τους ίδιους χώρους υγιεινής (και όχι μόνο) με τα παιδιά του Λυκείου.
Το ότι το 4ο Λύκειο απέκτησε δικό του οικόπεδο εδώ και 2 χρόνια δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, δεδομένου ότι τα πάντα έχουν μείνει στα χαρτιά. Ενώ υπάρχει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ , αυτή φαίνεται να χάνεται, επειδή ο Δήμος δεν συντάσσει την απαραίτητη μελέτη.
Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο να πιστεύουμε ότι δεν είναι τυχαία αυτή η δυσμενής διάκριση των μαθητών των δυο σχολείων έναντι των υπολοίπων προνομιούχων μαθητών της πόλης μας. Αν, μάλιστα, συνυπολογίσουμε τη χλευαστική διάθεση με την οποία αντιμετωπίζονται οι όποιες δίκαιες κινητοποιήσεις μας για την απόκτηση δικής μας σχολικής στέγης, η διάκριση αυτή αγγίζει τα όρια της ανηθικότητας.

ΞΑΝΘΗ 22 Ιουνίου 2012
Σύλλογος Διδασκόντων 4ου ΓΕΛ Ξάνθης
Keywords
Τυχαία Θέματα