32ο Συνέδριο ΠΟΣΥΠ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ), πραγματοποίησε με επιτυχία το 32ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της, στις 26, 27 & 28 Απριλίου 2017, στην Αθήνα.

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν η βουλευτής & υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ. κα Ν. Κεραμέως και ο βουλευτής του ΚΚΕ κος Ι. Δελλής, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό στους συνέδρους και αναφέρθηκαν στα προβλήματα της εκπαίδευσης και της χώρας.

Επίσης παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Τουλγαρίδης Κ. και Μακράκης Γ., οι οποίοι ενημέρωσαν αναλυτικά τους συνέδρους για τις αρνητικές εξελίξεις που έρχονται με το 4ο μνημόνιο. Επίσης ενημέρωσαν το Συνέδριο για την ομόφωνη απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ που αφορά στην κάθετη αντίθεση της στην δημιουργία άλλης Ομοσπονδίας στο χώρο του ΥΠΠΕΘ.

Στο Συνέδριο είχε προσκληθεί και παραβρέθηκε ο Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κ. Παπαδημητρίου Κ., ο οποίος συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας στην επιτροπή που είχε συσταθεί στο Υπουργείο για την αξιολόγηση των Δομών του ΥΠΠΕΘ. Στον κ. Παπαδημητρίου τέθηκαν ερωτήσεις που αφορούσαν στον Οργανισμό του Υπουργείου και έδωσε απαντήσεις που διευκρίνισαν αρκετά θέματα.

Μοναδική απουσία αυτή της Πολιτικής Ηγεσίας, η οποία ή δεν είχε τίποτα να μας πει ή είχε άλλα σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθεί.

Στο Συνέδριο αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για τα τεράστια προβλήματα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης και επικαιροποιήθηκε η βούληση μας για τη στελέχωση των Υπηρεσιών μας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, τη σύνταξη νέων και λειτουργικών Οργανισμών για το σύνολο των φορέων που εκπροσωπούνται από τη ΠΟΣΥΠ, την άσκηση της διοίκησης και την κάλυψη των θέσεων ευθύνης από τους φυσικούς της λειτουργούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους, για το σύνολο των υπηρεσιών μας.

Καταδικάστηκαν με ψηφίσματα μας οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται με την ίδια ένταση και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και δώσαμε ραντεβού μαζί με όλους τους εργαζόμενους στις πορείες και στις πλατείες για την ανατροπή τους.

Επίσης δώσαμε το επόμενο ραντεβού μας στη πόρτα του Υπουργείου αν οι δεσμεύσεις της Πολιτικής Ηγεσίας δεν υλοποιηθούν και ζήσουμε πάλι τις πολιτικές εξυπηρέτησης του πελατειακού – συντεχνιακού κράτους.

Τέλος από τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 28 Απριλίου 2017, εκλέχθηκαν:

Για το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ (κατά σειρά ψήφων):

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Φωτιάδης Σάββας

Καγκιούζης Γρηγόρης

Αθανασιάδης Επαμεινώνδας

Κομψοπούλου Γεωργία

Ντάρμα Σταματία

Βεγίρης Χρήστος

Πέγκας Γεώργιος

Παπαδάκης Νεκτάριος

Μαρινίδη Ελένη

Παρλαβάντζας Γεώργιος

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μεϊμάρης Τριαντάφυλλος

Για την Ελεγκτική Επιτροπή (κατά σειρά ψήφων):

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τζήμου Στέλλα

Κίτσιος Δημήτριος

Μαρτινίδης Νικόλαος

Για Αντιπρόσωποι στην ΑΔΕΔΥ (κατά σειρά ψήφων):

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Φωτιάδης Σάββας

Μάστορας Χριστόδουλος

Κληρονόμος Θεόδωρος

Ακριβούσης Απόστολος

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μεϊμάρης Τριαντάφυλλος

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου ΠαιδείαςΠΟΣΥΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα