Κόκκινες φακές σούπα, με δυόσμο, ρύζι και πλιγούρι

Μία σούπα φτιαγμένη με βάση τις φακές, αυτό το με γεμάτη γεύση πιάτο γίνεται με την προσθήκη ρυζιού αλλά και (όπως συνηθίζεται στις αγροτικές περιοχές της Τουρκίας) με πλιγούρι, σαν τρίτο συστατικό. Μπορεί επίσης να γίνει και με φάβα. Το πιάτο που, κατά την παράδοση, οι νύφες το ετοιμάζουν για να κερδίσουν την έγκριση της πεθεράς τους, έχει μία ωραία (όσο και άτυχη) ιστορία από πίσω του, αλλά αυτήν θα την πούμε στο τέλος.

Για την ώρα απολαύστε ένα πλήρες πιάτο που μπορεί να σας ζεστάνει και να σας χορτάσει τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες (εάν έρθουν, γιατί έτσι όπως πάμε, μάλλον για μπάνια

μας βλέπω…)

Το ρύζι, μαζί με το στάρι, δίνουν σε αυτό το πιάτο με φακές μία ξεχωριστή γεύση που το κάνει πραγματικά “ακαταμάχητο”, σε κάνει να μη μπορείς να αντισταθείς να περάσεις από τη μία κουταλιά στην άλλη.

Α, και δεν υπάρχει υποκατάστατο για τις κόκκινες φακές, μη δοκιμάσετε να το φτιάξετε με τις γνωστές, απλές φακές… Οι κόκκινες φακές είναι ο πρωταγωνιστής, ο “ήρωας” αυτής της σούπας, αυτές που δίνουν την ξεχωριστή τους γεύση στο πιάτο.

Η σούπα αυτή (έχει και πολύ ιστορία πίσω της, αλλά και πολύ μυστήριο, θα τα βρείτε στα “Μυστικά”) είναι μαζί με την mercimek, την απλή σούπα με κόκκινες φακές, τα δύο πιο δημοφιλή πιάτα με σούπα στην Τουρκία. Η συνταγή είναι από το βιβλίο “Secrets of the Turkish Kitchen”, της Angie Mitchell

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόκκινες,kokkines