Bratkartoffeln. Οι τηγανιτές πατάτες σας, … αλλιώς

Τραγανές έξω, μαλακές στο εσωτερικό τους, αυτές οι πατάτες θα σας ξετρελλάνουν! Μπορεί να μην καταφέρετε να προφέρετε ποτέ σωστά το όνομά τους, είμαι όμως σίγουρος ότι, εάν θα τις δοκιμάσετε, θα τις λατρέψετε και θα καθιερωθούν σαν ένας από τους αγαπημένους σας τρόπους να φτιάχνετε πατάτες για ένα γιορτινό τραπέζι. Τα παιδιά να δείτε!!!

Είναι ένα από τα πιο νόστιμα γερμανικά και αυστριακά πιάτα και το …“δύστροπο” όνομά τους δεν σημαίνει άλλο από “πατάτες σοταρισμένες”, ακριβώς επειδή το μαγείρεμά τους ολοκληρώνεται

σοτάροντάς τες σε τηγάνι.

Είναι πεντανόστιμες ακόμη και σκέτες (θυμάμαι ακόμη και τώρα έναν μαγαζάτορα σε ένα χωριουδάκι μια ώρα έξω από τη Βιέννη, να με κοιτά απορημένος σαν παράγγελνα το τρίτο “συνοδευτικό” πιάτο με αυτές τις εξαίσιες πατατούλες, με την μερίδα των λουκάνικων (και τί λουκάνικων!!!) να είναι ακόμη σχεδόν άθικτη), αλλά βρίσκουν την αποκορύφωσή τους με λουκάνικα αλλά και άλλα κρέατα (και όχι μόνο).

Έχουν και αυτές τα μικρά μυστικά τους, δεν είναι “κόψε-ρίξε στο τηγάνι”, αλλά όπως θα δείτε, το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που αξίζει τον κόπο να περάσετε από τα διάφορα στάδια της ετοιμασίας τους. Και, ναι, είναι πανεύκολες, μην αφήσετε κανέναν να σας τρομάξει με το αντίθετο!!!

Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε, είναι η ποιότητα της πατάτας. Εκεί, ναι, θέλει προσοχή, πρέπει να κάνουν για ψητές, συνεπώς επιλέξτε πατάτες με σφικτή σάρκα και αποφύγετε τις πολύ αμυλώδεις. Εάν γνωρίζετε τις κόκκινες πατάτες και έχετε πρόσβαση σε τέτοιες, προτιμήστε τες. Και όχι μόνο για αυτή τη συνταγή αλλά γενικότερα για τις ψητές πατάτες σας, στο φούρνο ή σε τηγάνι, με τον πιο απλό ή τον πιο εξεζητημένο και περίπλοκο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα