Βουβάλι στην «Καλλίστη»

Οι σεφ δημιουργούν ένα λαχταριστό μενού, βασισμένο στα πεντανόστιμα αλλά όχι τόσο γνωστά προϊόντα βουβαλιού.

Τι ξέρουμε για το βουβάλι; Οι περισσότεροι λίγα πράγματα, ενώ είναι πιθανότερο να έχουμε δοκιμάσει γαλακτοκομικά προϊόντα από βουβαλίσιο γάλα που γίνονται προοδευτικά δημοφιλέστερα στην ελληνική αγορά, παρά βουβαλίσιο κρέας.

Για αυτό, το αφιέρωμα στο βουβάλι που κάνει το εστιατόριο «Καλλίστη Γεύσις» και οι σεφ του Γαστρονόμου Ευδοκία Φυλακούρη

και Νίκη Τρέσσου έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι δύο γνωστές σεφ δημιουργούν την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου συνταγές με βουβαλίσια προϊόντα και κρέας, το οποίο, όπως μας εξηγούν, έχει έντονη γεύση και σημαντική θρεπτική αξία.

Το μενού περιλαμβάνει:

Φρικασέ με καβουρμάΛουκάνικα βουβαλίσια ραγού με φρέσκα λαζάνιαΠράσινη σαλάτα με τραγανό σαλάμι βουβαλίσιο και μήλα ΠηλίουΣπάλα βουβαλιού με κυδώνια και φρέσκο πουρέ πατάτας βιολογικής καλλιέργειαςΖεστό ρυζόγαλο από βουβαλίσιο γάλα με πορτοκάλι και αστεροειδή γλυκάνισο

Τις συνταγές συνοδεύουν τα κρασιά Αρβανιτίδη, τα βουβαλίσια προϊόντα προμηθεύει ο Αθανάσιος Κωκώνης απο την Κερκίνη Σερρών, ενώ το μενού στοιχίζει 35 ευρώ κατ' άτομο.

Και μια συμβουλή. Εφόσον σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε το πολύ δελεαστικό μενού των 2 σεφ, καλό θα ήταν να κάνετε νωρίς την κράτησή σας: κάθε φορά που οι σεφ δημιουργούν αφιερωματικά μενού, η ζήτηση είναι μεγάλη και οι θέσεις συμπληρώνονται ταχύτατα.

Καλλίστη Γεύσις, Ασκληπιού 137, Αθήνα, τηλ.: 210 6453179, 6983 134731.
Keywords
Αναζητήσεις
βουβάλισιο. κρεας.με.κυδωνια
Τυχαία Θέματα