Τι άλλο «παίζει» στο Sani Gourmet

Τις εντυπώσεις για το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ έχει κλέψει ο Τούρκος σεφ Ugur Alparslan, ο οποίος μας ταξιδεύει όχι μόνο στο χώρο αλλά και στο χρόνο, σερβίροντας σύγχρονη Οθωμανική κουζίνα. Ο Ugur, επικοινωνιακός κι εξαιρετικά συμπαθής, είναι ένας μάγειρας με πλούσιο βιογραφικό. Αυτή την περίοδο είναι ο executive chef του ξενοδοχείου Surmeli της Κωνσταντινούπολης. Για το Sani Gourmet έχει ετοιμάσει ένα μενού που σκοπό έχει

να αναδείξει τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας του και να τιμήσει το αυτοκρατορικό, οθωμανικό παρελθόν της. Κάθε ένα από τα πολύ επιτυχημένα πιάτα που παρουσιάζει έχει τη δική του ιστορία, και φυσικά το στίγμα που του αναλογεί στην χαρτογράφηση του περίφημου «δρόμου του μεταξιού».

Το μενού που θα σερβίρει μέχρι και απόψε το βράδυ στο εστιατόριο Byblos, κοστίζει 95 ευρώ και είναι το εξής:

Σούπα κολοκύθας – Οθωμανικά μικρά «μαντί» με γαρίδες “Iskenderun”

Μπαρμπούνι “Pilaki” – Κρεμμύδια σωτέ, φουντούκι tarator

Large Turkish Coffee “Manti” – Κονφί πάπιας, εσαλότ κατσαρόλας, κόκκινη πιπεριά

Οθωμανικό σιρόπι ροδιού

Αρνί Kulbasti

Noah’s Pudding – Παραλλαγή του ασουρέ, με σιτάρι, ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα

Ποικιλία Turkish Delight – Πιπέρι και μέντα, Wasabi και σμέουρα

Ακόμη, απόψε για το φεστιβάλ μαγειρεύουν: ο Χρύσανθος Καραμολέγκος στην Τομάτα, ο Ιταλός Andrea Fusco στο Water Restaurant και η Ινδή Manju Malhi στο Sea You Up.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνει από αύριο 12 του μηνός η σεφ Monisha Bharadwaj. Η Ινδή σεφ έχει γράψει 14 βιβλία σχετικά με την κουζίνα της πατρίδας της, την οποία και διδάσκει στο Λονδίνο στη δικιά της σχολή μαγειρικής “Cooking with Monisha”. Θα βρίσκεται στο Sani Gourmet μέχρι και μεθαύριο Τρίτη 13 στο εστιατόριο Byblos. Δείτε εδώ το μενού που θα παρουσιάσει, στην τιμή των 95 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα