«Πιτάκια» γεμιστά

Η Παρασκευή Καιμακάμη - Τσούλη από τη Φλώρινα φτιάχνει χειροποίητα ζυμαρικά με πλούσια γέμιση από κιμά, μπέικον και λουκάνικο.

Διαδικασία Για την γέμιση: Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαραθεί.

 

Τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια· μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Παράλληλα, μουλιάζουμε το ψωμάκι σε κρύο νερό.

 

Όταν τελειώσουμε με την προετοιμασία, ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά της γέμισης.

 

Για τη ζύμη: Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το κοσκινισμένο

αλεύρι, τα αυγά, το νερό και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια συμπαγής ζύμη. (Αν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε χρησιμοποιώντας τον γάτζο). Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με ένα πανί ή μια πετσέτα για 30 λεπτά. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε 4 λεπτά φύλλα με τον πλάστη.

 

Συναρμολόγηση: Στα 2 φύλλα βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση ανά 5 εκ. Αλείφουμε ενδιάμεσα τα κενά με το ασπράδι. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε αρκετά όλα τα ενδιάμεσα διαστήματα με την λαβή μιας κουτάλας. Με μια ροδέλα ή ένα μαχαίρι κόβουμε τετράγωνα κομμάτια. Προσοχή: οι άκρες των ζυμαρικών πρέπει να κολλήσουν καλά.

 

Αλατίζουμε καλά το νερό και βράζουμε τα πιτάκια σε χαμηλή θερμοκρασία, για 10 λεπτά.

 

Συνοδεύουμε με σοταρισμένα κρεμμύδια και πατατοσαλάτα. 

 

Στείλε τη δική σου συνταγή εδώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιτάκια,pitakia