Τάρτα με μπανάνα

Ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας.

Διαδικασία Ζύμη σαμπλέ: Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το αλεύρι. Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε με το φτερό, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να συγκεντρώνεται γύρω από το φτερό. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C. Ανοίγουμε τη μισή ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Μεταφέρουμε το φύλλο σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ.

και ύψους 4 εκ. και το πιέζουμε να εφαρμόσει καλά στις γωνίες και τα τοιχώματα. Καλύπτουμε το φύλλο με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας τις άκρες της να εξέχουν από τη φόρμα. Γεμίζουμε με ρύζι και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται).

Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι προσεκτικά και ψήνουμε μόνη της την τάρτα για άλλα 5 λεπτά περίπου. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Κρέμα: Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, το βούτυρο, την άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου μέχρι να φουσκώσουν και να προκύψει μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και το ρούμι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες, για να φύγει ο αέρας και να μην ξεχειλίσει στο ψήσιμο (είναι προτιμότερο να το έχουμε φτιάξει μία ημέρα πριν).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C. Ανακατεύουμε την κρέμα ελαφρώς να μαλακώσει και γεμίζουμε την προψημένη τάρτα. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα και από πάνω τρίβουμε μοσχοκάρυδο και πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη. Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.

Keywords
Αναζητήσεις
ταρτα με μπανανα
Τυχαία Θέματα
Τάρτα,tarta