Η Κάππαρη, ο Μανώλης και το Kabar

Κάππαρη: Μικρή ταβέρνα στη γειτονιά των Ανω Πετραλώνων με κλασικά «σχαρίσια» αγαπημένα, αλλά και άλλα πρωτότυπα και απροσδόκητα. Ας πούμε ρεβίθια με ψητό λάχανο, σπανακόπιτα με βασιλοτύρι, σαλάτα με οξύρυγχο και άλλα τέτοια δεν βρίσκεις εύκολα σε ταβέρνα, ακόμα και αν τη συνοδεύει το πρόθεμα νεο-.

Μανώλης: Ο μάγειρας στον οποίο οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος η επιτυχία της Κάππαρης. Άνθρωπος δημιουργικός, ανήσυχος, με αγάπη για

την ελληνική κουζίνα και τα ντόπια προϊόντα. Το ζαγορίσιο βασιλοτύρι του παραγωγού Χρήστου Μπούτσικου πρώτη φορά στην Κάππαρη το δοκιμάσαμε. Ειρήσθω εν παρόδω, ο σεφ ανήκει στη μαγειρική ομάδα του διαδικτυακού Γαστρονόμου, δίνοντάς μας νοστιμότατες λύσεις στο καθημερινό πρόβλημα «τι τρώμε σήμερα;» (βλ. σημερινή συνταγή).

Kabar: Η ομάδα της Κάππαρης άνοιξε προ ολίγων εβδομάδων ένα εστιατόριο-κοκτεηλάδικο στο Θησείο (πολύ κοντά στο μελίσσι με τις καφετέριες που βλέπουν Ακρόπολη) με το όνομα Kabar (Κa από το Κάππαρη και bar από το... μπαρ;). Ο χώρος είναι μούρλια: πέτρινοι τοίχοι, πολλά μεταλλικά στοιχεία (σωλήνες, μπουριά, κολόνες κ.λπ.), ιδιαίτερα τραπεζοκαθίσματα σε μια μελετημένη σύνθεση, που, ενώ είναι μοντέρνα, δεν είναι αποξενωτική, αλλά άκρως φιλική προς το χρήστη. Φυσικά την κουζίνα την εμπιστεύτηκαν στο Μανώλη, που από ό,τι έχω πληροφορηθεί έχει ξεπεράσει εαυτόν. Τι ρεβίθια με μανιτάρια και γραβιέρα, τι μοσχάρι με σάλτσα πόρτο, τι ριζότι, τι πάστες... Ακρως ενδιαφέρουσα προσθήκη τα κοκτέηλ, που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τους mixologists της Barphilosophy. Ευχόμαστε καλές δουλειές και καλή δύναμη, καθότι η Κάππαρη θα συνεχίσει ακάθεκτη τη λειτουργία της. Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες λίαν συντόμως.

Kabar, Ακάμαντος 28, Θησείο, τηλ. 210-34.64.285.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάππαρη, Μανώλης, Kabar,kappari, manolis, Kabar