Γλυκές Ιστορίες Μαρτίου

Η πιο δυνατή ομάδα ζαχαροπλαστών ετοιμάζει τα καλύτερα γλυκά για κάθε περίσταση.

Οι Γλυκές ιστορίες ανανεώνονται και αποκτούν μεγαλύτερη πολυφωνία και εξωστρέφεια. Στη μαγιά κάποιων αγαπημένων μας συνεργατών από τα πρώτα μας τεύχη πριν από 4 χρόνια (Ντίνα Νικολάου, Γρηγόρης Γαστεράτος, Εύη Παπαδοπούλου) προστέθηκαν νέοι, με φρέσκες ιδέες, οι οποίοι είναι ταλαντούχοι και αναγνωρισμένοι στο χώρο τους. Όλοι είναι είτε οι ίδιοι ιδιοκτήτες είτε οι επικεφαλής επιτυχημένων ζαχαροπλαστείων της Αθήνας.

Τι ετοίμασαν

λοιπόν γι’ αυτό το τεύχος;

Η Ντίνα Νικολάου, προτείνει 5 υπέροχες τάρτες για το πασχαλιάτικο τραπέζι, αλλά και για κάθε περίσταση. Έχουμε και λέμε: τάρτα με σμέουρα, με κρέμα λεμονιού, με γέμιση γαλατόπιτας, με πορτοκάλια και με ακτινίδια. Επίσης, φτιάχνει τα πασχαλινά μας κουλουράκια, το τσουρέκι και τις παραδοσιακές, κυπριακές φλαούνες.

Ο Γρηγόρης Γαστεράτος υποδέχεται την Άνοιξη με εντυπωσιακές και εύκολες τούρτες με λεμόνι, φράουλα, μέλι και σοκολάτα.

Ο Τάσος Τυρανόπουλος που είναι μετρ της σοκολάτας μάς δίνει πέντε από τα μπεστ σέλερ του: προφιτερόλ, τάρτα με φουντούκια και σοκολάτα γάλακτος, μους σοκολάτας με μπισκότο σοκολάτας, τρουφάκια με κονιάκ και σοκολατένια ρολά με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους και σάλτσα σοκολάτας.

Οι Αγγελος Κάρδαρης και Δημήτρης Λεμοντζόγλου φτιάχνουν τα πολίτικα γλυκά που θα ήθελαν εκείνοι να προυσιάσουν στον κόσμο και μας έδωσαν τις συνταγές για ασουρέ, ζερντέ, ταχινόπιτα και νηστήσιμα βουτήματα με ταχίνι.

Ζητήσαμε από τον Αλέξανδρο Κόκκορη να μας ενημερώσει για τις τάσεις της Άνοιξης σε ό,τι αφορά τα κάπκεϊκ και μας είπε ότι της μόδας είναι οι απλές καθαρές γεύσεις. Απολαύστε λοιπόν κάπκεϊκ σοκολάτα, βανίλια, λεμόνι, τιραμισού και μόκα με αλατισμένη καραμέλα.

Η Εύη Παπαδοπούλου φροντίζει και για την σιλουέτα μας αλλά και για τα γιορτινά μας τραπέζια με 3 γλυκά χαμηλών λιπαρών και 3 επιδόρπια με παγωμένες κρέμες.

Σε αυτό το τεύχος, η Νένα Ισμυρνόγλου κάνει γκεστ εμφάνιση και αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τη νέα μόνιμη στήλη των Γλυκών Ιστοριών που είναι πιο κοντά στην παράδοση. Ανέλαβε λοιπόν την φράουλα και την έκανε μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού και σάλτσα και τα χρησιμοποίησε σε πάστα φλόρα, κέικ και μους γιαουρτιού.
Keywords
Αναζητήσεις
νενα ισμυρνογλου τσουρεκι, νενα ισμηνογλου τσουρεκι
Τυχαία Θέματα