Γιορτινά μενού της πόλης

Προτάσεις μεγάλων ξενοδοχείων της Αθήνας για χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν.

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά, δεν χωρεί αμφιβολία. Η πόλη έχει βάλει τα καλά της, αλλά το ένδυμα είναι ταπεινότερο, η αλλαγή είναι στον αέρα. Αγορές με μέτρο, τα δώρα λιγότερα, η σκέψη σε όσους δεν μπορούν να έχουν ούτε τα βασικά. Σε αυτό το τοπίο, τα αθηναϊκά ξενοδοχεία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το τελευταίο

διάστημα ο τουρισμός στη χώρα μας, ανασκουμπώνονται και αναλαμβάνουν δράση. Ανάβουν τους φανοστάτες τους, διώχνουν το σκοτάδι, ανοίγουν τις πόρτες και μας προσκαλούν σε διαφορετικά Χριστούγεννα.

 

Μπορεί να είναι απλώς ένας πρωινός καφές στη Μεγάλη Βρεταννία, το εμβληματικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος, με τα ονειρεμένα συνοδευτικά και τη χριστουγεννιάτικη μουσική. Μπορεί να είναι ένα πέρασμα από το Athens Plaza, λίγο παρακάτω, για μια δοκιμή στον «γλυκομπουφέ» με τους λόφους από χιονάτους κουραμπιέδες και σπιτικά μπισκότα ή ένα ποτό στο μοναδικό Galaxy Bar του Χίλτον, για να χαζέψουμε τη θέα της πόλης. Μπορεί, όμως, να είναι και η επιλογή για το ρεβεγιόν μας: όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι σεφ των μεγάλων ξενοδοχείων της Αθήνας έχουν βάλει τα δυνατά τους παρουσιάζοντας γιορτινά μενού που συναγωνίζονται το ένα το άλλο σε φαντασία, δημιουργικότητα και εκλεκτά υλικά. Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με θαλασσινά και ρόδι στο GB Corner, ψητά χτένια με κάρι και κουσκούς από κουνουπίδι στο Royal Room, νουαζέτ από αρνάκι και τριλογία φασολιών στο Roof Garden, φιλέτο μοσχαριού Nebraska με πατάτες «Anna» και εσάνς τρούφας στο Βυζαντινό, ελληνικές πίτες με κάστανα, δαμάσκηνα, κουκουνάρια στο Parliament του Athens Plaza, γαλοπούλα με πράσινα μήλα στο St George Lycabettus με θέα τα πυροτεχνήματα. Καλό κρασί στα ποτήρια, «μουσική» από τα τσουγκρίσματα στα ποτήρια, εορταστική διάθεση. Και εάν το κέφι ανάψει, τα ξενοδοχεία θα τηρήσουν και φέτος την παράδοση του λαχταριστού πρωινού τα ξημερώματα. Χρόνια πολλά σε όλους!

 

Μεγάλη Βρεταννία

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο GB Corner (110 ευρώ και 175 ευρώ το άτομο αντίστοιχα), το GB Roof Garden (190 ευρώ, 350 ευρώ) ή το Royal Room (150 ευρώ, 225 ευρώ). Μενού πέντε πιάτων, ζωντανή μουσική με πιάνο και φωνή. Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 210-33.30.000 και 210-32.28.034.

 

Πεντελικόν

Στο εστιατόριο Vardis, πολυτελές δείπνο επτά πιάτων παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (έναντι 115 και 135 ευρώ το άτομο). Στα εστιατόρια La Locanda και Βallroom, προσιτή πολυτέλεια, με μενού για παραμονή Χριστουγέννων (από 89 ευρώ το άτομο - 45 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών) και για παραμονή Πρωτοχρονιάς (από 98 και 50 ευρώ αντίστοιχα). Τηλέφωνο: 210-62.30.650-6.

 

Χίλτον

Χριστουγεννιάτικος μπουφές δείπνου στο Βυζαντινό (95 ευρώ ανά άτομο), Επίσημο δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς στο Βυζαντινό (165 ευρώ), πέντε πιάτων. Περιλαμβάνεται είσοδος στο Party του Galaxy Bar και δωρεάν πάρκινγκ. Πληροφορίες στο 210-72.81.351.

 

Athenaeum
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές