Ελληνική βραδιά στου Τζέιμι

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στο Notting Hill ο αέρας μύριζε Ελλάδα. Στο νέο εστιατόριο του Jamie Oliver, στο πλαίσιο των γαστρονομικών μαθημάτων της ομάδας του Recipease, ο Αndy Harris εκδότης του Jamie Oliver Magazine παρουσίασε σε 30 καλεσμένους τις αγαπημένες του ελληνικές συνταγές. Τα ελληνικά παραδοσιακά

προϊόντα προέρχονταν από το ΕΡΓΟΝ και το κρασί από την ΤΣΑΝΤΑΛΗ.

 

Ο Andy Harris περνούσε τα παιδικά του καλοκαίρια στην Σκιάθο, όπου έχει σπίτι ο πατέρας του. Ο ίδιος αγαπά την Ελλάδα, και την ελληνική κουζίνα. Έχει μάλιστα στο παρελθόν επισκεφθεί τον τόπο μας μαζί με τον Τζέιμι Ολιβερ, και έχουν γυρίσει μια εκπομπή μαγειρικής εδώ.

 

Είναι επίσης γνωστή η προτίμηση του Τζέιμι Ολιβερ στη «Μεσογειακή Δίαιτα», που στην πραγματικότητα είναι η ελληνική δίαιτα για άλλη μια φορά «πατενταρισμένη» από τους Ιταλούς πριν από μας.

 

Μια άλλη αξιοσημείωτη προσπάθεια αυτή του ΕΡΓΟΝ, του μικρού παντοπωλείου της Θεσσαλονίκης. Οι ιδιοκτήτες του, δυο νέα παιδιά, αδέλφια, ο Θωμάς και ο Γιώργος Δούζης, κάνουν φοβερή δουλειά συλλογής ποιοτικών ελληνικών προϊόντων. Βρίσκονται μάλιστα στην διαδικασία να ανοίξουν οι ίδιοι ένα κατάστημα ΕΡΓΟΝ στο Λονδίνο. Για την εταιρεία Τσάνταλη, δεν μπορώ να πω πολλά καθώς δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα για να μιλήσω για κρασί. Ξέρω όμως ότι ήταν από τις πρώτες, που παρουσίασαν στην αγορά «επώνυμο» ελληνικό κρασί, σε ωραίο μπουκάλι και με προσεγμένη ετικέτα. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν πρωτοπόροι στην δημιουργία του «καλού ελληνικού κρασιού» σε μια εποχή που κυριαρχούσε στην αγορά το χύμα.

 

Ας είναι τουλάχιστον που «έξω πάμε καλά» όσον αφορά τη φήμη των ελληνικών προϊόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα