Μπον φιλέ με μουστάρδα και καρδάμωμο

Μια κλασική συνταγή με ένα μικρό twist.

ΔιαδικασίαΤρίβουμε καλά ένα μικρό μπολ με τη σκελίδα σκόρδου. Την πετάμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φιλέτα και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε τα φιλέτα με αυτό το μείγμα και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (αν έχουμε τηγάνι-γκριλιέρα, χρησιμοποιούμε αυτό) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Το αφήνουμε να κάψει καλά. Βάζουμε τα φιλέτα στο πολύ καυτό τηγάνι και τα αφήνουμε

να καψαλιστούν και να κάνουν κρούστα προτού τα γυρίσουμε. Ψήνουμε για 3 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 λεπτά από την άλλη για πολύ ελαφρά ψημένο, 4 και 3 λεπτά για ελαφρώς ψημένο, 5 – 4 για μετρίως ψημένο ή 6 – 5 λεπτά για καλοψημένο. Ειδικά αν το τρώμε καλοψημένο, θα χρειαστεί να το γυρίσουμε 2 – 3 φορές και να «παίξουμε» με την ένταση της φωτιάς για να μην αρπάξει εξωτερικά μέχρι να γίνει και στο εσωτερικό του. Για να το γυρίσουμε χρησιμοποιούμε λαβίδα και όχι πιρούνι, για να μην το τρυπήσουμε και έχουμε απώλεια υγρών. Μόλις ψηθούν τα φιλέτα, τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να σταθούν για 4-5 λεπτά.

Σερβίρουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και χοντρό θαλασσινό αλάτι, χοντροσπασμένο πιπέρι και μουστάρδα σε μπολάκια για να βάζει ο καθένας στο φιλέτο του όσο θέλει.

ΣυμβουλήΑν το τηγάνι δεν είναι μεγάλο, ψήνουμε τα φιλέτα σε δύο δόσεις, γιατί αν τα στριμώξουμε σε μικρό σκεύος θα πέσει απότομα η θερμοκρασία και δεν ψηθούν σωστά. Την πρώτη δόση φιλέτων την κρατάμε σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο μέσα σε χλιαρό φούρνο στους 60°C.

Keywords
Αναζητήσεις
bon file
Τυχαία Θέματα