O δεκάλογος της ιταλικής κουζίνας

Απήυδησαν οι ιταλοί μάγειρες και σεφ με το πλήθος ατοπημάτων στα οποία υποπίπτουν κυρίως οι Αμερικανοί όταν προσπαθούν να μιμηθούν την κουζίνα τους και εξέδωσαν ένα δεκάλογο προκειμένου να τους συνετίσουν.

Η Ακαδημία Μπαρίλα στην Πάρμα που στοχεύει να υπερασπιστεί την τιμή της ιταλικής κουζίνας από αποτυχημένους μιμητές, επιστράτευσε χιούμορ και γνώση και συνέθεσε μια λίστα από do's και dont's προκειμένου να διδάξει τις βασικές αρχές της ιταλικής μαγειρικής. Μεταξύ αυτών είναι βεβαίως η ρητή απαγόρευση της χρήσης κέτσαπ στα μακαρόνια

-ωραιότατη η κέτσαπ αλλά μόνο αν θέλετε να φάτε τσιπς, αναφέρει χαρακτηριστικά. Ποτέ μην πίνετε καπουτσίνο ή εσπρέσο μαζί με το φαγητό σας, συνεχίζει η λίστα, και μη θεωρείτε το ριζότο ή τα ζυμαρικά συνοδευτικά πιάτα. Η χρήση των ζυμαρικών ως σαλατικό είναι ένα λάθος που συνηθίζεται σε άλλες χώρες, αλλά στην Ιταλία θεωρείται απαράδεκτο. Μη βάζετε ελαιόλαδο μέσα στο νερό που βράζετε τα μακαρόνια, όποια προσθήκη λαδιού πρέπει να γίνει αφού τα ζυμαρικά βράσουν. Ποτέ μπολονέζ με σπαγγέτι, η γνήσια συνταγή είναι για ταλιατέλες, υπενθυμίζουν, ενώ επισημαίνουν πως η σαλάτα του Καίσαρα δεν είναι ιταλικό πιάτο, παρότι ο εμπνευστής της ήταν Ιταλός. Επισης τα καρό ασπροκόκκινα τραπεζομάντηλα εμφανίζονται μόνο στα ιταλικά εστιατόρια των ΗΠΑ, δεν υπάρχουν στην Ιταλία. Τέλος, οι συγγραφείς της λίστας υπενθυμίζουν πως βασικότερος κανόνας όλων είναι ο σεβασμός στην παράδοση και η τήρηση της σημαντικότερης συμβουλής της Ιταλίδας μάνας: να μαγειρεύεις και να μοιράζεσαι το φαγητό σου με αυτούς που αγαπάς γιατί η οικογένεια είναι τα πάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα