Aspalathras (Φολέγανδρος)

Εκλεκτή, ελληνική κουζίνα από τις σούπερ μαγείρισσες της Καλλίστης στο προσεγμένο ξενοδοχείο του κυκλαδίτικου νησιού.

Η θέση Το ξενοδοχείο Aspalathras, όπου και το ομώνυμο εστιατόριο, βρίσκεται στην πανέμορφη Χώρα της Φολεγάνδρου, στην πλαγιά με τα λουσάτα ξενοδοχεία. Ούτε δέκα λεπτά δρόμος από τις κεντρικές πλατείες του χωριού. Αν βρεθείτε στο ξεχωριστό κυκλαδονήσι – ενδείκνυται για ολιγοήμερες αποδράσεις – και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι ιδιαίτερο, είναι από τις καλύτερες επιλογές.

 

Η ατμόσφαιρα Κυκλαδίτικη με ένα κάποιο λούστρο, αυτό του ξενοδοχείου που εμπεριέχει το εστιατόριο.

Λιτές γραμμές, λευκό χρώμα στην είσοδο και στον περιβάλλοντα χώρο, στα λευκά στρωμένα τα τραπέζια δίπλα στην πισίνα, γλυκός φωτισμός. Η θέα; Στο βάθος απλωμένη η χώρα, φωτισμένος πιο πάνω στο λόφο ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κι ένας απέραντος αιγαιοπελαγίτικος ουρανός. Αν έχει ξαστεριά, άστα...

 

Το φαγητό Την κουζίνα του ξενοδοχείου (όπως και του Chora Resort και του Vardia Bay που ανήκουν στην ίδια αλυσίδα) διαφεντεύει το δίδυμο που «τρέχει» το εστιατόριο «Καλλίστη Γεύσις» στην Αθήνα, οι «δικές μας» Ευδοκία Φυλακούρη και Νίκη Τρέσσου. Η κουζίνα τους δημιουργικά ελληνική, ελληνικά δημιουργική. Προσγειωμένη, βασισμένη σε γνωστούς κώδικες της εγχώριας μαγειρικής, που όμως οι σεφ έχουν λεπτοδουλέψει, ραφινάρει, εκσυγχρονίσει, εμβαθύνοντας στη γεύση, βελτιώνοντας την εμφάνιση. Παραδείγματα: ο συνδυασμός καρπούζι-φέτα γίνεται σαλάτα με το καρπούζι κομμένο σε κύβους και τη φέτα απαλή κρέμα. Το όλον ενισχύεται από τραγανά φετάκια από κυκλαδίτικη λούζα και φρέσκο βασιλικό. Έκτακτο. Άλλο: ο τραχανάς μαγειρεύεται κλασικώ τω τρόπω, ενώνεται με φέτα αλλά και ντομάτα και διεκδικεί μια θέση στο θερινό μας συνταγολόγιο. Το θυμαράτο αρνάκι σιγοψήνεται και γίνεται λουκούμι, συνοδεύεται δε με ζουμερά χόρτα εποχής. Η μανέστρα μαγειρεύεται με φρέσκια ντομάτα και γαρίδες, σε ένα γιουβετσάκι σκέτο καλοκαίρι και θάλασσα!

 

Ο λογαριασμός Για ένα πλήρες μενού με 3 πιάτα ο καθένας, υπολογίζουμε περίπου 20-30 ευρώ το άτομο. Κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί είναι ποιοτικό και προσεγμένο το φαγητό.

 

Η κάβα Ενδιαφέρουσα και ελληνική η λίστα των κρασιών. Αφήστε τον ευγενέστατο Μανώλη, φίλο και συνεργάτη των σεφ, να βρει τι θα ταιριάξει με τις επιλογές σας.

 

Επιπλέον πληροφορίες Το εστιατόριο λειτουργεί τις βραδινές ώρες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σερβίρονται απλούστερα, μεσογειακής πνοής, φαγητά σε ελκυστικές τιμές. Ασπάλαθρας ή ασπάλαθρος ή ασπάλαθος λέγεται ένα θαμνώδες φυτό με μυτερά αγκάθια, που φύεται παντού στη Φολέγανδρο (και σε άλλα νησιά).

 

 Aspalathras White Hotel, Χώρα Φολεγάνδρου, τηλ.: 22860-41.670.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Aspalathras Φολέγανδρος,Aspalathras folegandros