Ένας ντάκος ζωγραφιά

Κάνοντας βόλτα στον απέραντο κυβερνοχώρο βρήκα ένα χαριτωμένο site για όλους εμάς τους φαγητάκηδες. Ένα στιγμιαίο κλικ με έριξε πάνω σε ένα ντάκο-ζωγραφιά, στην κυριολεξία. Το ρουστίκ σχέδιο είναι έργο του Κωστή Τζορτζακάκη και αποτελεί μία μόνο από τις εκατοντάδες ζωγραφιές της ιστοσελίδας "They draw and cook". Πρόκειται για εικονογραφημένες συνταγές από επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν φαγητά. Οι υπεύθυνοι αυτής της πλατφόρμας, ο Νέιτ και η Σάλλυ, έχουν δημιουργήσει

ένα κανάλι αμφίδρομης προσφοράς, όπου κάθε δεξιοτέχνης μπορεί να στείλει την δική του συνταγή-ζωγραφιά. Η εικόνα ανεβαίνει στο site και κατηγοριοποιείται σύμφωνα με το είδος της, τον καλλιτέχνη, το είδος της εικονογράφησης, τη χώρα προέλευσης και έτσι ο επισκέπτης μπορεί να βρει μέσα από ένα μακρύ κατάλογο, με διάφορα κριτήρια αναζήτησης, αυτή που θέλει.

 

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το ότι πρόκειται για μια πολυσυλλεκτική βάση δεδομένων με φαγητά από όλο τον κόσμο, τα οποία μάλιστα παρουσιάζονται με ιδιαιτέρως ευφάνταστο τρόπο. Οι τοπικές κουζίνες έχουν την τιμητική τους. Αγγλική κρεατόπιτα, σαλάτα του Άη Βασίλη από τον Καναδά, πρασόσουπα από τη Ρωσία, γαλλική σφολιάτα για κρουασάν και φυσικά ντάκος και σαλιγκάρια από την Κρήτη. Ο κάθε καλλιτέχνης στέλνει μια ολοκληρωμένη συνταγή στης οποίας το σκίτσο περιλαμβάνονται τα υλικά, η διαδικασία και συμβουλές μαζί λίγα λόγια για την ιστορία κάθε πιάτου. Τα σχέδια είναι πολύ «νόστιμα», οι ζωγραφομάγειρες δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν κάποιο συγκεκριμένο στυλ: άλλη συνταγή μπορεί να απεικονίζεται ως αναγεννησιακή, άλλη να υπακούει στις Pop Art επιταγές με έντονα χρώματα και πολλά μοτίβα, να έχει περίτεχνες γραμματοσειρές, να είναι επηρεασμένη από τη Μπελ Επόκ κ.λπ. Στο site μπορεί να δει κανείς όλες τις συνταγές συγκεντρωμένες πάνω σε ένα παγκόσμιο χάρτη, από το Μάαστριχτ και το Ιλινόις μέχρι τα Κανάρια Νησιά και την Αλάσκα, και να επιλέξει αυτή που τραβάει η όρεξή του από κάθε περιοχή. Οι πιο αγαπημένες συνταγές κάθε έτους δένονται σε ένα δωδεκασέλιδο μηνιαίο ημερολόγιο, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε δώρο σε κάποιο αγαπημένο σας φίλο, στη μαμά σας ή να το κρεμάσετε στην δική σας κουζίνα.

 

 www.theydrawandcook.com
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένας ντάκος ζωγραφιά,