Υποθυρεοειδισμός #Διατροφολόγος_On_Call

“Θα ήθελα μια πρόταση διατροφής για κοπέλα 21 ετών που εμφάνισε πρόσφατα υποθυρεοειδισμό, παίρνει Τ4 50mg και ενώ πριν 1 χρόνο ήταν αδύνατη, πρόσεχε τη διατροφή της, τώρα έχει παχύνει, θέλει να τρώει γλυκά και ψωμιά, που πριν δεν της άρεσαν καθόλου. Τι θα πρέπει να αποφεύγει, ποιούς συνδυασμούς τροφών να μην κάνει ή να κάνει για καλύτερο μεταβολισμό;”

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ναι, ο θυρεοειδής είναι ένας ενδοκρινής αδένας

που διαχειρίζεται με ακρίβεια σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού μας, όπως την ανάπτυξη, το μεταβολισμό και έμμεσα τη ψυχική μας υγεία και ισορροπία.

Από τη στιγμή, όμως, που αναγνωρίζεται κάποια δυσλειτουργία του και το άτομο, κατόπιν ιατρικών συμβουλών και οδηγιών, λαμβάνει τη σωστή –για την περίπτωσή του- αγωγή και οι τιμές των θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα, τότε ο θυρεοειδής του είναι ρυθμισμένος και πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο άτομο αυτό, μεταβολικά και ψυχολογικά. Η ικανότητά του να αυξάνει το βάρος του οφείλεται απλά σε λάθος διατροφικές συνήθειες, υπερκατανάλωση τροφής ή και μειωμένη φυσική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχει ειδική διατροφή για τα άτομα που έχουν ρυθμισμένο θυρεοειδή μέσω φαρμακευτικής αγωγής. Η 21 χρονών κοπέλα θα πρέπει αρχικά ν’ αποφασίσει να μπει σε διαδικασία σωστής διατροφής για απώλεια κιλών και ν’ απευθυνθεί σ’ ένα Διατροφολόγο, που θα την παρακολουθεί και θα την εκπαιδεύσει να τρέφεται σωστά.

Δουκοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
M. +30 6947 426662
E. [email protected]

The post Υποθυρεοειδισμός #Διατροφολόγος_On_Call appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα