Κοτοπουλο μυρωδατο με λευκη σαλτσα και καπαρη

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ

τα στήθη κοτόπουλου μαζί με τα ανάμικτα μπαχαρικά για το κοτόπουλο, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, τον άνηθο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με τα χέρια τα υλικά στο μπολ μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο με τα αρωματικά.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί αρκετά. Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και τότε βάζουμε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο. Γυρίζουμε συχνά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε το κοτόπουλο για ακόμη 5 με 7 λεπτά γυρίζοντας συχνά και μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να το διατηρήσουμε ζεστό.
Επαναφέρουμε το τηγάνι στην φωτιά και ταυτόχρονα δυναμώνουμε την ένταση της. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να δέσει σε μία πυκνή σάλτσα (περίπου 3 λεπτά). Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε την κάπαρη και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό. Καλή Όρεξη!

Keywords
Αναζητήσεις
τηγανια με λευκη σαλτσα, που βάζουμε κάπαρη
Τυχαία Θέματα
Κοτοπουλο,kotopoulo