Πίτσα λαχανικών

09:51 3/4/2012 - Πηγή: Radicio

Πίτσα λαχανικών
Νοστιμότατη πίτσα λαχανικών, ελαφριά και εύκολη, κατάλληλη και για χορτοφάγους.
4.5 αστέρια από 4 σέφ

Προετοιμασία: 15 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα | Μαγείρεμα: 15 λεπτά | Σύνολο: 30 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα
Συνταγή για: 2 μέτριες πίτσες - 6 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 6 μερίδα
Θερμίδες: 560 θερμίδες | Λιπαρά: 22 γρ.

Υλικά συνταγής για την ζύμη:


Αλεύρι: 450 γρ.
Ξερή μαγιά: 1 φακελάκι
Αλάτι: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ζάχαρη: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας
Ξερά αρωματικά: 1/2 κουταλάκι τσαγιού (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό - προαιρετικά)
Χλιαρό νερό: 1 1/4 κούπες (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω)
Υλικά συνταγής για την πίτσα:
Κόκκινες πιπεριές: 2 μεγάλες
Αγκινάρες: 4 μεγάλες (από βάζο)
Πασάτα σάλτσα ντομάτας: 1/2 κούπα
Ξερά αρωματικά: 1 κουταλάκι τσαγιού
Φρέσκια μοτσαρέλα: 4 μπάλες
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και αν θέλετε τα αρωματικά. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και προσθέτετε το νερό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε τη ζύμη, πάνω σε αλευρωμένο πάγκο για 7 - 8 λεπτά. Την βάζετε σε λαδωμένο μπολ, την σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει, σε χλιαρό μέρος για 1 περίπου ώρα.
2. Εν τω μεταξύ, βράζετε λίγο την σάλτσα ντομάτα, με τα αρωματικά για 3 - 4 λεπτά. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλατοπίπερο. Αν είναι πολύ ξινή, προσθέτετε και λίγη ζάχαρη. Την αφήνετε να κρυώσει.
3. Ψήνετε στο γκριλ, τις πιπεριές με την φλούδα, να σκουρύνουν ολόγυρα. Τις βάζετε σε πλαστική σακούλα να "ιδρώσουν" για 15 λεπτά. Τις βγάζετε και τις ξεφλουδίζετε. Αφαιρείτε τα σπόρια και τις κόβετε φέτες. Κόβετε σε κομμάτια τις αγκινάρες και σε φέτες την μοτσαρέλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
4. Πιέζετε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την χωρίζετε στη μέση. Ανοίγετε κάθε κομμάτι σε στρόγγυλο δίσκο, περίπου 26 εκ. Τους βάζετε σε ταψί. Από πάνω μοιράζετε και απλώνετε την σάλτσα ντομάτας. Μοιράζετε την πιπεριά και την αγκινάρα. Τέλος απλώνετε την μοτσαρέλα.
5. Ψήνετε τις πίτσες, στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου, για 13 - 15 λεπτά, να γίνουν τραγανές από κάτω και να ροδίσουν ελαφρά από πάνω.

Μαγειρεύτηκε στις 3 Απριλίου 2012 από την Luise


Δείτε εδώ:Ιταλική πίτσα με ψητά ντοματίνια Νοστιμότατη ιταλική πίτσα, με λεπτή ζύμη, ψητά ντοματίνια, μοτσαρέλα...Πίτα πίτσα Πανεύκολη και νοστιμότατη πίτα φτιαγμένη με τα υλικά της...

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πίτσα,pitsa
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές