Τσουρέκια με σταφίδες και κρανμπέρις

09:51 29/3/2012 - Πηγή: Radicio

Τσουρέκια με σταφίδες και κρανμπέρις
Νοστιμότατα τσουρεκάκια, τέλεια για κολατσιό, στο σχολείο ή το γραφείο, για πρωινό ή για κέρασμα με τον καφέ. Είναι πολύ αφράτα και γευστικά.
5.0 αστέρια από 6 σέφ

Προετοιμασία: 30 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 55 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα
Συνταγή για: 12 τσουρεκάκια

Διατροφικά στοιχεία για 1 τσουρεκάκι
Θερμίδες: 360 θερμίδες | Λιπαρά: 6 γρ.

Υλικά συνταγής:
Χλιαρό γάλα: 1 1/4 κούπες
Ξερή μαγιά: 2 φακελάκια
Ζάχαρη: 85 γρ.

Αλεύρι: 600 γρ.
Τριμμένη κανέλα: 1 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο μπαχάρι: 2 πρέζες
Τριμμένο γαρύφαλλο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο μοσχοκάρυδο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Μαλακό βούτυρο: 60 γρ.
Σταφίδες: 1 κούπα (σουλτανίνα)
Αποξηραμένα κρανμπέρις: 1 κούπα (μπορούν να αντικατασταθούν με σταφίδες)
Αυγά: 2 μεγάλα
Που φουσκώνει μόνο του αλεύρι: 60 γρ.
Νερό: 60 ml

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το γάλα με την ζάχαρη και την μαγιά και τα αφήνετε για 7 - 8 λεπτά να αφρίσουν.
2. Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι (τα 600 γρ.) με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια και τρίβετε με τα χέρια σας. Προσθέτετε και τις σταφίδες και τα κρανμπέρις και τα ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε τα αυγά και το μείγμα της μαγιάς.
3. Αδειάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για 5 - 6 λεπτά. Κάνετε τη ζύμη μπάλα και την βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ. Την σκεπάζετε και την αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει, περίπου 50 λεπτά.
4. Πιέζετε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την χωρίζετε σε 12 μέρη. Τα πλάθετε σε μπαλάκια και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι (30 εκ. περίπου). Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε άλλα 20 λεπτά να φουσκώσουν. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
5. Ανακατεύετε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το νερό. Βάζετε την ζύμη σε μικρό σακουλάκι και κόβετε λίγο την γωνία του. Πιέζετε το σακουλάκι να βγει η ζύμη από την τρύπα, κάνοντας σχέδια πάνω στα τσουρεκάκια.
6. Ψήνετε τα τσουρεκάκια στο φούρνο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια κατεβάζετε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά. Τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν ή τα σερβίρετε χλιαρά.

Μαγειρεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2012 από την Luise


Δείτε εδώ:Μάφινς με κρανμπέρις και φουντούκια Υπέροχα μικρά κέικ (μάφινς) με φουντούκια και κρανμπέρις, τα...Μάφιν με μήλα και σταφίδες Πανεύκολα και πολύ νόστιμα μάφιν με μήλα και σταφίδες....

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσουρέκια,tsourekia
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές